Fare for torden mandag kveld

DUNDERVÆR?: Innenfor det blå området kan det bli tordenvær mandag kveld. Men Mariann Foss i Meteorologisk institutt understreker at under halvparten av det skraverte området vil merke noe til Tor med hammeren.

DUNDERVÆR?: Innenfor det blå området kan det bli tordenvær mandag kveld. Men Mariann Foss i Meteorologisk institutt understreker at under halvparten av det skraverte området vil merke noe til Tor med hammeren. Foto:

Det kan bli et heftig, men kortvarig, regnvær, sammen med buldring og braking på himmelen mandag kveld.

DEL

DRAMMEN: Mandag formiddag la Meteorologisk institutt ut et bilde på sin Twitter-konto som viser et området hvor det er fare for lyn og torden senere på kvelden. Med tordenværet følger også kraftig nedbør, men det er ikke sikkert vi blir truffet i drammensdistriktet.

– Lavtrykket sveiper ganske raskt forbi, og det er vanskelig å varsle hvor tordenværet slår til, sier vakthavende meteorolog Mariann Foss hos Meteorologisk institutt.

Blir det tordenbyger, kan vi vente oss 15–20 millimeter med regn på to-tre timer. Uansett vil det komme 5–10 millimeter i løpet av kvelden, spår meteorologene.

– Det kan jo hende at det lyner som bare det i Nordmarka, hvor det ikke bor noen mennesker, sier Foss.

Når det gjelder resten av uka, blir det litt kaldere fra tirsdag av. De siste dagene har vi vært bortskjemt med temperaturer godt opp på 20-tallet. Tirsdag, onsdag og torsdag blir det trolig rundt 18–19 grader på det varmeste, men relativt pent vær.

Så, på selveste jonsok, er et lavtrykk spådd å komme inn over Østlandet fra vest. Dermed kan det blir regn både fredag og lørdag.

– Det avhenger av hvordan lavtrykket plasserer seg i Atlanterhavet. Uansett er det nok ikke snakk om voldsomme mengder nedbør, og det kan ha regnet fra seg på formiddagen fredag, slik at det blir muligheter for en tørr sankthansfeiring, sier Foss.

LES OGSÅ:

Artikkeltags