Tropevarmen kan være avlyst

SOL OG VARME: Drammenserne ble lovet tropevarme av Yr, men nå ser det ut til at de har ombestemt seg.

SOL OG VARME: Drammenserne ble lovet tropevarme av Yr, men nå ser det ut til at de har ombestemt seg. Foto:

DEL

DRAMMEN: Tidligere i uka meldte Yr at det lørdag kunne bli opp mot 33 grader i Drammen. Nå har de riktignok snudd, og varsler 27 grader på det varmeste. Men det betyr ikke nødvendigvis at vi ikke får tropevarme.

– Det er ikke unaturlig at prognosen vingler litt, men hos meg ser jeg det er meldt mellom 28 og 31 grader, sier vakthavende meteorolog, Gunnar Livik.

Han forklarer at det handler om at det i all hovedsak brukes ulike værmodeller hos de forskjellige værtjenestene. Hos Meteorologisk institutt brukes det tre forskjellige modeller.

En værmodell baserer seg på to ting: Observasjoner av temperatur, vind, nedbør og lignende, samt ligninger og matematiske formler som kan regne ut været fram i tid.

– Det kan også være slik at hvis man ser det har blitt meldt for høyt vær tidligere, så kan det påvirke prognosen. Det kan også være årsaken til at meteorologene kan oppfattes som uenige, sier Livik.

I Nedre Eggedal i Sigdal ble det fredag ettermiddag målt 29,7 grader. Så blir det spennende å se om gradestokken bikker 30-tallet lørdag.

Fra søndag er det meldt mer ustabilt vær, med økt muligheten for nedbør, men nå ser det ut til at finværet blir i Drammen hele søndagen og.

Prestegård solgt på første visning: - Hører til sjeldenhetene 

Artikkeltags