Meteorologene har sendt ut gult farevarsel: – En sjanse for at veier kan bli stengt

NÅ KOMMER REGNET: Fram med alt som kan holde deg tørr, i dag skal det regne.

NÅ KOMMER REGNET: Fram med alt som kan holde deg tørr, i dag skal det regne. Foto:

Det skal regne så å si hele dagen.

DEL

DRAMMENSDISTRIKTET: Det har regnet kraftig i morgentimene fredag, og Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel., noe som betyr moderat fare. Varselet gjelder fra fredag morgen i sørlige og nedre deler av Buskerud, og tolv timer frem i tid. Ifølge Meteorologisk institutt er det ventet 30- 50- millimeter regn i denne perioden.

Farevarselet gjelder også for vestlige deler av Akershus og Vestfold. Meteorologisk institutt melder at det er fare for at veier kan bli stengt. Vakthavende meteorolog Bente Wahl sier imidlertid at sjansen for det er relativt liten i Buskerud.

– Det skal litt til for at vi stenger veier, men det er vanskelig å vite. Det kraftigste regnet pågår nå, og det kommer til å regne ganske jevnt og trutt fram til 17- 18-tida. Da begynner det å avta, sier hun i 10-tiden.

yens nye hotell: – Nå er vi i siste innspurt

Tre ulykker på kort tid

Det var tre ulykker på kort tid i Buskerud i 8- 9-tida, i Drammen, Sande og Røyken. Dette førte naturlig nok til trafikale problemer, men Stian Molteberg, trafikkoperatør i Statens vegvesen, forteller i 10-tiden at trafikken i distriktet går som normalt.

– De som skal ut og kjøre må som alltid ta hensyn til været og trafikkforholdene. Det er fare for vannplaning, så avpass farten, sier Molteberg.

Wahl sier at det kan samle seg mye vann særlig i underganger.

– Her kan det bli overvann. Folk må ta hensyn til de store vannmengdene blant annet med tanke på kjellerne sine. Men regnet i dag kommer ganske jevnt, det blir heldigvis ikke styrtregn, sier meteorologen.

Blir bedre

Det kommer til å regne på lørdag også, men Wahl forteller at det vil bli bedre på søndag.

– Vi får etter hvert nordavind utover søndag, og da kan søndag bli greit med sol og stort sett oppholdsvær.

Nordavind vil si at nedbøren stopper rundt Trøndelag og Møre og Romsdal, noe som betyr at vi i Drammen og ellers på Østlandet ligger litt i le for det verste høstværet. Men før det må vi altså gjennom skikkelig ruskevær, forteller Wahl.

– Det er rett og slett skikkelig høstvær, ja. Det har ligget et lavtrykk ute i Nordsjøen og tatt til seg fuktighet. Det er ikke så mye vind, men mye nedbør. Det blir klissvått nå, sier Wahl og anbefaler alle om å kle på seg vannavstøtende klær.

Artikkeltags