Gå til sidens hovedinnhold

Varsler millionsøksmål

Artikkelen er over 13 år gammel

Nasir Gondal (SV) vil anmelde sin tidligere venn Yousuf Gilani (Ap) for ærekrenkelse, og krever millionerstatning i oppreisning

– Gilani har ødelagt mitt gode navn og rykte, sier Nasir Gondal til Drammens Tidende. Yousuf Gilani tar anmeldelsen med knusende ro.
Etterdønningene av valgfusksaken er ikke over. Det til tross for at politiet har henlagt valgfusksaken etter bevisets stilling.
Da saken fortsatt var under etterforskning, leverte Gilani inn en anmeldelse av tre mannlige drammensere han mente sto bak en ærekrenkende svertekampanje, som ville nagle ham til valgfusksaken, hvor rusmisbrukere ble tilbudt penger og mat for å stemme på Gilani.

sivilt søksmål. Nå har Søndre Buskerud politidistrikt også henlagt Gilanis alvorlige anklager mot tre navngitte drammensere, alle med innvandrerbakgrunn.
Dermed går startskuddet for det som kan ende med et rettslig oppgjør mellom de tidligere kameratene Nasir Gondal og Yousuf Gilani.
– Jeg vil anmelde Gilani for falsk anmeldelse og ærekrenkelse. Dersom politiet henlegger min anmeldelse, vil jeg gå til sivilt søksmål. Da vil jeg kreve økonomisk oppreisning i størrelsesorden én til to millioner kroner, sier Gondal.
I helgen mottok han brevet fra politiet, som fortalte at Gilanis anmeldelse var henlagt.
– Ingen har rett til å anmelde noen uten grunn, mener Gondal. I dag tar han kontakt med sin advokat.

bitter strid. Etter det Gondal er blitt fortalt, skal han ha blitt anmeldt fordi han under et moskébesøk skal ha snakket nedsettende om Gilani. Selv benekter han dette.
– Jeg har tre vitner som kan bekrefte at jeg ikke var i moskeen, eller snakket negativt om Gilani. Den eneste grunnen jeg kan se for at han anmeldte meg, var for å flytte fokus vekk fra seg selv, sier Gondal.
Den bitre striden mellom de pakistanske trosbrødrene skal ha eskalert i forbindelse med uenighet om driften av Innvandrerrådet og opprettelsen av Unionspartiet.

IKKE SLIPPE UNNA. – Jeg har aldri gjort noe dårlig i mitt liv. Jeg har et godt rykte, men Gilani prøver å ødelegge min respekt i samfunnet. Det kan jeg ikke akseptere, sier Nasir Gondal.
– Hva hvis Gilani ber om unnskyldning?
– Nei, det er veldig for sent, fastslår Gondal.
En annen av de tre som Gilani anmeldte, vurderer å gå samme vei som Gondal, etter å ha mottatt brevet om henleggelse.

renvasket. Da politiet i Drammen henla valgfusksaken, ga Gilani klart uttrykk for at en tung bør nå var løftet av hans skuldre.
– Dette har vært en belastende sak både for meg, velgerne og hele det norske folk, i og med at demokratiet har vært truet, uttalte Gilani 2. november. Da var han allerede renvasket for anklagene om ulovlig påvirkning i valglokalet.
"På bakgrunn av de uttalelser som er hentet inn, er det ikke avdekket at Yousuf Gilani eller andre har påvirket velgere. Det som fremkommer er at Gilani har snakket med enkelte av velgerne på urdu, uten at det er påvist noen utilbørlig påvirkning", skrev rådmannen. et notat til valgstyret i Drammen kommune 24. september.

Kommentarer til denne saken