Venter flom og oversvømmelser

Store vannmengder var ventet over Drammen fredag ettermiddag, men i løpet av natten har værvarselet blitt moderert.

Store vannmengder var ventet over Drammen fredag ettermiddag, men i løpet av natten har værvarselet blitt moderert. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Meteorologene varsler opp mot 43mm nedbør over Drammen fredag. - Unormalt mye på en dag, sier meteorologen.

DEL

DRAMMEN: Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel for Buskerud og NVE har sendt ut flomvarsel. Fredag er det ventet ekstremt mye vann i løpet av få timer i Drammensregionen.- Akkurat hvor og hvor mye som kommer er vanskelig å si, men det det blir lokalt store nedbørsmengder. Unormalt mye for et døgn, og mesteparten kommer faktisk i løpet av en sekstimersperiode midt på dagen, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk Institutt.

Totalt er det ifølge yr.no ventet opp mot 43 millimeter nedbør i løpet av fredag. Det verste regnværet er ventet å starte midt på dagen, og vedvare til tidlig på kvelden.

Værmelding yr.no
FOTO: SKJERDUMP FRA YR.NO

Oversvømmelser

De store vannmengdene forsvinner imidlertid ikke av seg selv. Ifølge meteorologen er det grunn til å vente lokale oversvømmelser.

- Man bør være obs på fare for oversvømmelser i veier og bygater, samt i mindre bekker og elver som kan gå over breddene, sier Wahl.

Ifølge meteorologen blir det også kaldere, og i forbindelse med uværsfronten vil man også oppleve vindøkning og en del vind i området. Utover kvelden letter været, men det er fortsatt utrygt for regnbyger, noe som vil vedvære gjennom helgen.

SE VÆRMELDINGEN FOR BUSKERUD HER
 

Artikkeltags