Vigrid-leder vil bevæpne ungdom

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Leder av den nynazistiske organisasjonen Vigrid, Tore W. Tvedt, oppfordrer ungdom til å bevæpne seg i kampen mot gjenger hvor ungdommene er av utenlandsk opprinnelse.

DEL

Leder Tore W. Tvedt for Vigrid mener den norske ungdommen må våkne opp, derfor har han publisert ti utevettregler på organisasjonen sine hjemmesider. Her oppfordrer han blant annet ungdom til alltid å være rustet mot overfall ved å ha med skytevåpen, kniv og det utstyr en moderne gjengkamp krever. Han skriver videre at ungdommer heller ikke bør gå på fest uten tilstrekkelig kamptrening.
- Vi lever i en flerkulturell verden, og vi har sett i mange år at det ikke nytter å lære dem som kommer til landet vårt å leve etter våre regler. Det blir flere og flere gjenger i byene, Drammen er et godt eksempel på dette, hvor ungdommer med innvandrerbakgrunn bevæpner seg og får herje fritt uten at politiet bryter inn. Derfor bør nå norsk ungdom våkne og innse at de også må bære våpen, selvsagt lovlige sådan, for å forsvare seg, sier Tvedt.
På spørsmål om han ikke tror at det vil gjøre det vondt verre å oppfordre ungdom til å bære våpen når de er ute, sier han at norsk ungdom er nødt til å være med og skape en balanse.
- Blant annet en ungdomsgjeng med hvit ungdom som holder til å Bragernes i Drammen har skjønt at de må forvare seg, og har gått til anskaffelse av kamphunder som forvar mot innvandrergjengene.
Forsker Katrine Fangen, som i mange år har forsket på nynazistiske miljøer, mener at rollen Tore W. Tvedt spiller er bekymringsfull.
- Selv om det ser ut som om Tvedt ikke rekrutterer så mange til organisasjonen Vigrid, er det likevel bekymringsfullt den påvirkningen han har på de unge ungdommene som er med i denne organisasjonen. Å komme med utspill om at ungdommer må bevæpne seg for å forsvare seg mot ungdommer med innvandrerbakgrunn er helt horribelt, sier Fangen.

Artikkeltags