Vil bygge høyhus

Har lagt inn bud. Ola Mæle har gitt eierne av Globusgården et tilbud på bygget. De vil komme med tilsvar etter jul. FOTO: LISA SELIN

Har lagt inn bud. Ola Mæle har gitt eierne av Globusgården et tilbud på bygget. De vil komme med tilsvar etter jul. FOTO: LISA SELIN

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Investor Ola Mæle vil rive Globusgården. Hva mener du?

DEL

Dersom Ola Mæle får ønsket sitt oppfylt, vil Drammen få Norges nest høyeste bygg.
Han vil nemlig bygge et høyhus på 94 meter.

Den søkkrike investoren og Bik Bok-gründeren sprakk nyheten på tampen av et portrettintervju i Drammens Tidendes helgemagasin LØRDAG.

– Byen trenger et signalbygg. Gjerne 30 etasjer høyt, med en rund, roterende restaurant på toppen. Kanskje distriktets største hotell og konferansesenter? Vi er åpen for innspill. Nå er det er opp til drammenserne selv å komme på banen med sine ønsker for området, sier Mæle.

Han er åpen for debatt, men setter én betingelse.

– Globusgården må rives!

Sentralt

Han mener bygget er uten bevaringsmessig verdi, og langt fra en arkitektonisk perle. Det er selve beliggenheten som er avgjørende for investoren. For en mer sentral beliggenhet enn Globusgården og området rundt, finner man knapt på Strømsø.

– Med kort vei til både tog og buss, ligger alt til rette for en mye bedre utnyttelse av beliggenheten enn slik det er i dag, sier han.

Tilbud

Advokat Petter Holmen representerer felleseiet som eier halvparten av bygget. Han bekrefter at han mottok et skriftlig tilbud på eiendommen torsdag, men kan ikke si om eierne har bestemt seg for å akseptere tilbudet.

– Det er interesse blant eierne om å gjøre noe, men det er mange hensyn å ta. Nå må vi først diskutere betingelsene. Ingen avgjørelse blir tatt før over nyttår.
Også eieren av den andre halvdelen, Ola Semb og Globus Eiendom AS sier de kan være åpne for et salg. Men han understreker at det foreløpig ikke foreligger noen konkret avtale.

Dialog med kommunen

Mæle & Co har også vært i dialog med Drammen kommune. Byutviklingsdirektør Arild Eek bekrefter at han kjenner til oppkjøpsplanene av Globusgården, og at kommunen på generelt grunnlag er positive til nye investeringer i byen. Utover det ønsker han ikke å kommentere planene om et eventuelt høyhus.

Byplansjef Jomar Langeland sier at det ikke ligger noen høydebestemmelser i sentrumsplanen for området rundt Globusgården.

– Høyden er ikke forhåndsdefinert. Dermed blir det en vurderingssak.

Hvorvidt Mæle får sette opp 30 etasjer er uvisst. Byplansjefen anser det som lite sannsynlig.

– Jeg kan ikke svare for politikerne, men jeg vil tro det kan bli vanskelig, sier han.
Ola Mæle er sammen med arkitekt og drammenser Arve Nyhus om planene for Globusgården. Gjennom firmaet Sjølyst Eiendom AS, er kompanjongene allerede i gang med utbyggingsplaner i milliardklassen ved Drammen travbane. Nå ønsker de altså å investere enda mer i Drammen.

Artikkeltags