Vil bygge opp igjen bilopphoggeriet

<b>Bygges opp.</b> Leif Arne Rolfstad gir seg ikke etter millionbrannen på det omstridte bilopphoggeriet. Verkstedbygningen skal bygges opp igjen. (Foto: Nils J. Maudal)

<b>Bygges opp.</b> Leif Arne Rolfstad gir seg ikke etter millionbrannen på det omstridte bilopphoggeriet. Verkstedbygningen skal bygges opp igjen. (Foto: Nils J. Maudal)

Av
Artikkelen er over 19 år gammel

Leif Arne Rolfstad vil bygge opp igjen bilopphoggeriet i Øvre Eiker som ble brannherjet i helgen. I dag kommer teknikere fra Kripos for å lete etter brannårsaken.

DEL

Bilopphoggingsvirksomheten i Dramdalssvingen på riksvei 35 mellom Hokksund og Skotselv har vært omstridt i mange år, men Leif Arne Rolfstad akter ikke å gi seg etter brannen hvor verdier for opp mot ti millioner kroner gikk tapt. Selve verkstedbygningen var forsikret, men det var ifølge Rolfstad ikke alt inventar i den tre etasjer høye bygningen som ble totalskadet. Tre nyere biler, bildeler, verktøy og utstyr gikk med i brannen, men hvor stort tap innehaveren av Guldbrandsen Billakkering og Bildeler (GBL) lider vet han ikke ennå. Men Rolfstad er fast bestemt på å bygge opp igjen verkstedbygningen.
- Jeg gir meg ikke. Men om jeg fortsetter med samme virksomhet som før, eller det blir en annen nisje i bransjen er for tidlig å si.
Øvre Eiker kommune har forsøkt å stanse utendørslagringen av bilvrak på tomten. Nå gjør Frode Bolstad i teknisk etat det klart at uansett hva slags virksomhet Rolfstad tenker seg etter brannen, må det søkes på nytt.
Politiet har ikke funnet årsaken til brannen. Trolig startet den i en container like ved verkstedbygningen, men politiet utelukker ikke at brannen startet utenfor containeren. Øvre Eiker lensmannskontor har bedt Kripos om bistand, fordi virksomheten har vært så vidt omstridt. Kripos-teknikerne begynner sine undersøkelser på branntomten i dag.

Artikkeltags