Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha cricket på Marienlyst

Artikkelen er over 14 år gammel

Strømsgodset ut - nasjonal cricketstadion inn. Det ønsker Yousuf Gilani (Ap).

Mange vil inn på Marienlyst stadion i Drammen når SIF flytter ut. Både håndballstadion, bandystadion og forretningssenter har vært nevnt, men nå vil altså Jousuf Gilani har cricketbane på gamle gress.
-Gjør Marienlyst stadion til et cricketstadion, sier Gilani med klar oppfordring til kommunen.
Cricket er verdens nest største idrett, og hver fjerde verdensborger spiller sporten.
-I Norge er cricket på fremmarsj. Vi har et norsk landslag og dessuten to lag i Drammen i tillegg til et lag for barn- og unge, opplyser han.
I dag fins det ingen cricketstadion i Skandinavia.

INTERNASJONALT. -Med et slikt stadion i Drammen vil vi tiltrekke landslag og internasjonale klubber. Drammen vil bli satt på det internasjonale kartet, sier han.
-Med en cricketarena i Drammen vil interessen til den vanlige mannen i gata øke betraktelig, sier Gilani.
Han ser for seg at Marienlyst stadion vil fungere som hjemmearena for Drammen cricketklubb og for Strømsø cricketklubb.
-Fra Drammen vil vi kunne eksportere store talenter til andre steder i verden hvor cricket er stort, som England, Australia, Asia og De Vest-Indiske Øyer.
Ap-politikeren mener også at et stadion i Drammen, som er en flerkulturell by, vil være forebyggende for minoritetsgrupper ved at de vil kunne beherske en idrett de kjenner fra hjemlandet.
-Men cricketen vil være for alle, ikke bare minoriteter, understreker han.
Om stadionet på Marienlyst skal kunne brukes til cricket, må det justeres i bredden.
-Ved å tilrettelegge Marienlyst stadion til cricket, må det brukes minimale midler i forhold til det vi får tilbake. For eksempel kan stadionet fortsatt brukes til annen sport som fotball når det ikke er cricketkamper eller treninger, sier han.

DRASTISK TANKE. Landslagsspiller i cricket Zaheer Ashiq fra Drammen, håper Marienlyst stadion blir forbeholdt cricket.
-Det vil være kjempefint for hele Skandinavia. Med garderobemuligheter vil vi kunne invitere internasjonale spillere, sier han.
Cricketspaltist i Drammens Tidende, Arve Fuglum, vil ikke kaste seg inn i noen diskusjoner omkring avgjørelsen av et cricketstadion eller ei:
-Jeg synes det er fint med et stadion fordi jeg liker cricket, men sett fra andre sporters øyne ser jeg at det vil være en vanskelig kombinasjon. Det er en litt drastisk tanke at andre sportsgrener skal benytte seg av en cricketbane som må være oval og ha en hard stripe over midten. Men riktignok har Norge spilt landskamp i fotball på en cricketbane i Trinidad i Port of Spain. Og igjen, uten et stadion vil sporten aldri få et oppsving i Norge, sier han.
Det vil være kjempefint for hele Skandinavia. Med garderobemuligheter vil vi kunne invitere internasjonale spillere.
Zaheer Ashiq, landslagsspiller i cricket

Kommentarer til denne saken