Vil valse med gutta

TRENGER DANSEPARTNERE. Anette (10) (t.v.) og Vilde Krøvel-Velle (8) har sittet klistret til skjermen og fulgt begge sesongene av det populære TV2-programmet "Skal vi danse" med stor interesse. Nå ønsker de seg gutter som dansepartnere. FOTO: TINE KVISLE SLETTERØD

TRENGER DANSEPARTNERE. Anette (10) (t.v.) og Vilde Krøvel-Velle (8) har sittet klistret til skjermen og fulgt begge sesongene av det populære TV2-programmet "Skal vi danse" med stor interesse. Nå ønsker de seg gutter som dansepartnere. FOTO: TINE KVISLE SLETTERØD

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

De ønsker å lære seg å danse selskapsdans slik som de gjør på TV. Men slikt trenger man gutter til.

DEL

I en liten notis i Drammens Tidende torsdag forrige uken sto det: "Vi er to søstre på åtte og ti år som har lyst til å lære sportsdans/selskapsdans på danseskole i Drammen. Men vi mangler dansepartnere! Er du gutt circa syv og 13 år, og har lyst til å lære selskapsdans? Ring."
-Det er ikke du som ønsker å lære å danse regner jeg med, ler mamma Kjersti Bråthen når Drammens Tidende ringer.
-Nei, det er ikke derfor jeg ringer, humrer undertegnede.

GØY Å BLI SVINGT. Anette (10) og Vilde (8) Krøvel-Velle har fulgt begge sesongene av det populære TV2-programmet "Skal vi danse" med stor interesse. Det var også sittende foran skjermen hjemme i Krokstadelva at lysten til å lære seg alt fra cha cha cha til engelsk vals fikk ben å gå på. For selv om de to har drevet med turn og dans i flere år, er selskapsdansefoten ennå ikke brukt.
-Jeg har lyst til å danse fordi det ser så gøy ut å bli svingt rundt, sier Vilde.
-Det som ser aller morsomt ut er quickstep og jive, skyter storesøster Anette inn.

MÅTTE HA GUTTER. Men da Kjersti Bråten tok kontakt med et dansestudio for å melde døtrene på et nybegynnerkurs i såkalt ballrooom dancing, fikk hun beskjed om at jentene trengte å stille med partnere. Da satte mamma inn en annonse.
Så langt har ingen meldt sin interesse.
-Kanskje de ikke tør?, spør Vilde og smiler.
-Hva synes dere om at dere må ha med dere gutter for å danse da?
-Det synes jeg er greit. Det er jo mye bedre å danse med gutter. Det føles litt tryggere, for hvis vi skal bli løftet og sånn så er de sterkere, forklarer Anette.

FIKK PLASS. Selv om ingen potensielle dansepartnere har meldt sin interesse, fikk mamma Kjersti Bråten en kjærkommen telefon fra Drammen Sportsdanseklubb som svar på annonsen.
Klubben kunne informere om at de startet nybegynnerkurs i selskapsdans på nyåret, og at jentene kunne på plass. I tillegg hadde en partnerløs gutt meldt seg på.
Så nå får i hvert fall en av søstrene svinge seg med en gutt på dansegulvet.
-Hvem blir det da?
-Det blir meg. For jeg er sterkest, gliser Anette.

Artikkeltags