DRAMMEN: Det er ikke lenge til drammensere på lik linje med resten av landets befolkning, tar til butikkene for årets julehandel. Likevel er det lite med helgens vær som tyder på at vinteren snart kommer Østlandet i møte.

Fint og mildt vær

Vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør, gir Drammens Tidende siste nytt om hvilket vær drammenserne kan vente seg denne helgen:

– På fredag blir det mildt, men nokså overskyet. Men både lørdag og søndag kan man vente seg mye fint vær med både sol og rolige vindforhold. Lørdag blir nok den varmeste dagen med temperaturer på 12-13 grader. Enkelte steder ligger det an til å bli 15 grader også, sier hun.

Mildt for årstiden

Skattør sier at det ikke er oppsiktsvekkende mildt, men at temperaturen likevel befinner seg høyere enn hva man stort sett ser på Østlandet så langt ute i oktobermåned.

– Temperaturen ligger nok et par grader over normalen for årstiden, sier hun og legger til at været generelt kan beskrives som mildt, men fuktig.

Blir dårligere vær til uka

Meteorologen sier at det stort sett kommer til å være plussgrader på både dag- og nattestid denne helgen. Natt til søndag kan det tenkes at temperaturen så vidt bikker frysepunktet. Dem som skal tidlig ut med bilen søndag morgen må nok derfor belage seg på å skrape is fra bilrutene.

I tillegg til mye regnbør må man til neste uke også regne med at det også blir noe kaldere.

– Neste uke regner vi med at temperaturene kommer til å synke på gradestokken, sier hun.