Nytt fall for Tiril - berget kjempebra plassering

Tiril Liverud Knudsen går 15 kilometer fellesstart i U23-VM torsdag. Her fra en tidligere øvelse i mesterskapet.

Tiril Liverud Knudsen går 15 kilometer fellesstart i U23-VM torsdag. Her fra en tidligere øvelse i mesterskapet. Foto:

Tiril Liverud Knudsen hadde én siste mulighet til å få alt til å klaffe for seg selv i U23-VM. Dessverre falt hun igjen.

DEL

OBERWIESENTHAL: Drammens Tidende er på plass i tyske Oberwiesenthal, og følger alle de lokale utøverne i junior/U23-VM.

Hun kunne fremdeles få en plass i mixed-stafetten på lørdag, men det var torsdag at Tiril Liverud Knudsen virkelig måtte skinne. Hun gikk ut som nummer 21 på fellesstarten, som var en 15 kilometer i fri teknikk.

Slik fulgte vi rennet direkte:

Hun er i gang - og er med helt fremme i teten fra start! Kjempeåpning av Tiril, nå gjelder det å finne roen.

Etter 3 kilometer er Tiril nummer åtte. Marthe Mælum Johansen har tydeligvis hatt et uhell, og er eneste av de norske som ikke er med helt der framme.

Opp den tunge bakken før stadion har Tiril blitt med i en redusert tetgruppe. Ebba Andersson har noen meter alene helt foran.

Nå er det tre tetgrupper. Andersson går alene, med to svensker og ei fransk jente like bak. Noen sekunder etter er det fem-seks løpere, deriblant Tiril, og denne gruppa har bra forsprang ned til resten.

Trippelt svensk etter 6,8 kilometer. Tiril i gruppe tre, på en sjette/sjuendeplass.

8,3 kilometer nå. Uendret i front. Tiril er med, dere, selv om medalje kan bli i vanskeligste laget. Eller sparer hun seg til en kanonavslutning? 15-16 sekunder opp til gruppa bak Andersson nå.

9,2 kilometer. Andersson alene foran. Tiril er nummer ni i gruppe tre, 58 sekunder bak Andersson, og begynner å bli halvminuttet fram til medaljene nå. Men det er over en tredjedel igjen!

Nei og nei. Knudsen henger ikke på gruppa lengre. Er ute av topp 10, og har mistet kontakten med de foran. Prøver å kjempe seg opp igjen.

12 kilometer - Knudsen har heng på ei stor gruppe nå, med rett utfall kan hun bli topp ti, likevel!

Under kilometeren igjen - Tiril kan fortsatt bli topp ti!

Trippelt svensk i mål.

Tiril i mål som nummer 12! Etter målgang sier Tiril at hun falt, akkurat som på 10 kilometeren i VM, og mistet kontakt med gruppe tre, midt i medaljejakten.

Før øvelsen

Det er den siste individuelle øvelsen for Knudsen, i et VM som så langt har vært preget av uhell, tårer og feilskjær. Likevel virket hun fokusert og i godt humør da hun møtte Drammens Tidende før dagens 15 kilometer.

Fra startnummer 21 skal det være mulig å gå seg kraftig opp i feltet. De tunge bakkene i løypa i Oberwiesenthal skal passe kapasiteten til Knudsen veldig bra. Så får vi se om hun har dagen.

Sendingen fra fellesstarten fulgte du gratis her.

Artikkeltags