Kia Soul ble årets bil

En tiltalende bil, skrev vi i vår test av Kia Soul Electric tidligere i år.

En tiltalende bil, skrev vi i vår test av Kia Soul Electric tidligere i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Koreanske Kia lager bedre og bedre biler. Nå er elektriske Kia Soul kåret til Årets bil i Norge.

DEL

Bak kåringen står Dagbladet, Din Side og Autofil.

Den elektriske koreaneren vant med knapp margin foran den rykende ferske plug in-hybriden Audi A3 e-Tron og den mer klassiske folkebilen VW Passat, som nettopp har ankommet norske veier med ny modell.

- Den er utvilsomt et veldig fornuftig valg, dessuten er den kul. Den har et utseende, en pris og en rekkevidde som gjør den vanskelig å slå for konkurrentene, sier industridesigner og bilentusiast Bård Eker til Dagbladet. Eker har sittet i juryen sammen med juryleder Espen Stensrud fra Dagbladet/Din Side/Autofil, Hilde Schjerve i Dagbladet, Ulrica Risberg i NAF og Kari Aasheim i Zero.

LES OGSÅ: Tiltalende koreansk kollektivfelt-utfordrer

Ladbar hybrid

At andreplassen gikk til en ladbar hybrid er spennende i bilverdenen.

Samtidig ligger det første planlagte avgiftskuttet for hybridbilene inne i det ferdigforhandlede statsbudsjettet fra Høyre, Frp, Venstre og Kristelig Folkeparti.

- Ladbare hybrider gjør elektrifiserte biler tilgjengelige for alle deler av befolkningen, sier Kari Aasheim.

LES OGSÅ: Populær Audi med stikkontakt

Klassisk familiebil

Tyske VW Passat har i årevis vært en svært populær familiebil i Norge. Ny modell er nettopp lansert, og de første bilene ruller på norske veier.

- Passaten er den optimale norske familiebilen. Den er pen å se på, trygg, har god plass og kan tilby mye utstyr for en rimelig penge.

- I tillegg ga denne modellen meg en følelse av luksus når jeg satte meg inn, og det liker jeg, sier juryens NAF-representant Ulrika Risberg til Dagbladet.

Artikkeltags