- God form gir bedre helse og godt humør

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Jevnlig fysisk aktivitet gir bedre helse. Man kan finne mange gode korte turer i nærområdet.

DEL

DRAMMENSREGIONEN: Nå er det mørkt når vi står opp og mørkt når vi legger oss. Selv merker jeg at det er koselig å være inne med tente lys og kanskje fyr på peisen. Og, hva gjør jeg, jo jeg ser på TV eller surfer på nettet. Tiden går og dagene blir fort til uker.

Del på Facebook

Her for leden lå jeg dypt i sofaen og følte at nok fikk være nok. Humøret var så der og formen dalende. «Hallo», sa jeg til meg selv, «du er daglig leder i Turistforeningen, du kan ikke ligge her! Hva er det for et eksempel?»

LES OGSÅ: Spennende jungelsafari

Det er lett å bli passiv i disse tider. Vi sier til oss selv at det er veldig travle dager og svært hektisk på jobb. Jeg hører rundt meg at menneskene er så opptatt. «Gå på tur på ukedager?». Nei det er helt utelukket, det får vi sette av søndagen til, vil kanskje mange si. Det er her, akkurat her, du skal stoppe litt opp.

Søndag er bra, men langt fra tilfredsstillende alene. Vi vet, ja det er faktisk overdokumentert, at jevnlig fysisk aktivitet gir bedre helse. Kanskje enda viktigere, slik jeg ser det; jevnlig fysisk aktivitet i friluft gir overskudd, opplevelse og godt humør. Hvem vil ikke ha godt humør?

LES OGSÅ: Test tre fine toppturer

Det hadde seg altså slik at jeg dro meg opp av sofaen og tenkte at nå får du jammen bevege deg litt.
Jeg fant fram et kart og så litt på turstier i mitt nærområde. En halvtime til en times tur tenkte jeg og lagde meg en rundløype på noen kilometer. Effektivt, ut av huset, et lite stykke på fortau og så rett ut i naturen, uten transport.

Bare gleden av å komme seg ut var stor. Turen gikk i et moderat tempo. Jeg svettet litt, men ble ikke sliten. Etter 45 minutter var jeg hjemme igjen.
Vel hjemme kjente jeg følelsen av å ha opplevd noe, sanset noe. Natur, utsikt, noen fugler og lyden av et dyr, lukten av vått løv, trent, funnet et vakkert steingjerde. En indre varme ga meg en fornemmelse av lykke og velvære.

LES OGSÅ: Målet er veien og en utsikt

Min lærdom er at det egentlig er så uendelig enkelt å gi meg selv et overskudd. Jeg lærte også at en godt tilpasset rundløype er en god løsning. Og nettopp det er mitt poeng. Her i denne spalten vil vi i utover i 2012 hjelpe deg med å finne flere av de gode rundene i naturen, bynært. For å senke terskelen og gi deg godt humør!
Følg med!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags