En bit av himmelen

Daniel Nærø Holmsen nyter roen og utsikten ved Himmelvannet.

Daniel Nærø Holmsen nyter roen og utsikten ved Himmelvannet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tina Nærø Holmsen med mann og 2 barn har en tur som de går minst en gang i året.

DEL

HURUM: Ikke så rart at det er en populær tur når den går til Himmelvannet, og navnet beskriver turmålet veldig godt.Himmelvannet er et idyllisk tjern som ligger nær toppen av Knivsfjellet på Hurum, ca. 300 m.o.h. Like ved er det en fantastisk utsikt der Drammensfjorden strekker seg ut og møter Oslofjorden. Her anbefales det å bruke lang tid på nistepakka!

LES OGSÅ: Test tre fine toppturer

Himmelvannet

Turen starter ved Huringen idrettsbane på Klokkarstua. Herfra går man ut i marka rett bak det søndre målet på fotballbanen. Etter ca. 200 m på skogsbilveien er det skiltet mot «Himmelvannet».

Stien er godt oppgått og terrenget er lett stigende. Ved noen stideler er det skiltet slik at det er mulig å kontrollere at man er på rett vei. Her er det bare å kose seg blant blåbærlyng og maurtuer.

Enkelte steder går stien over svaberg og andre steder er det balansegang på tømmerstokker over litt fuktige partier. Stort sett er det tørt og fint. Det er mange tegn på et rikt dyreliv, men de er flinke til å gjemme seg. Følger du godt med kan det hende du har flaks og ser et sky, lite rådyr.

LES OGSÅ: På sykkel gjennom Eiker

Litt bratt og kronglete

Etter ca. 1,5 km treffer stien på skogsbilveien igjen. Man følger denne ca. 100 m vestover før det igjen er merket Himmelvannet inn på en sti. Noen synes kanskje det er litt bratt og kronglete i begynnelsen, men etter hvert kommer stien opp i et flatere parti, og det er enkelt å gå de siste 1,5 km inn til vannet.

Etter en snau time i rolig tempo er man fremme til selve Himmelvannet. Herfra beveger man seg bare noen titalls meter vestover ut av skogen, før en fantastisk utsikt åpenbarer seg. Her er det herlig å sette seg ned på svaberget med nista, klatre litt i trærne eller plaske med tærne i små kulper.

LES OGSÅ: Får ikke brukt hytta lenger

Samme vei tilbake

Når du skal ned igjen er det enkelt og greit å ta akkurat samme vei tilbake. Når du kommer ned på den idylliske skogsbilveien er det et annet alternativ å følge denne helt ned til idrettsanlegget igjen. Da er det lettere å holde en hånd hvis små barneføtter begynner å bli slitne.

God tur! l

LES OGSÅ: God form gir bedre helse og godt humør

Dette skjer

Søndag 17. juni: Tur til Hvittingen i Vestfold. Topptur i nabofylket. Turen starter fra toppen av Hanakleiva, derfra går vi på blåmerket, god skogsti opp til toppen av Hvittingen. Oppmøte: kl. 10.00 p-plass nedenfor sykehuset, samkjøring herfra.

Onsdag 20. juni: Trilletur (bildet) fra Ballklubbhytta fra Landfalltjern. Sesongen for trilleturene avsluttes med en flott tur, og kanskje et bad i Landfalltjern. Oppmøte kl. 11.00 på parkeringen ved badeplassen på Landfalltjern.

Torsdag 21. juni: Torsdag 21. juni Opplevelsesdag på Killingen barn 8–12 år. Oslofjordens friluftsråd (OF) og DOT inviterer til et aktivt dagsopphold på Killingen! På Killingen er det båter, kanoer, kajakker, badebrygge, gode plasser å sole seg, fiskesteder, fotballbane og masse muligheter for aktiviteter og avslapning. Så gled deg til en dag med mye aktivitet. Mer informasjon og påmelding: www.dotf.no

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags