Styrer hjemmet fra mobilen

En app og en dings det er alt som skal til.

En app og en dings det er alt som skal til. Foto:

Av og
Artikkelen er over 6 år gammel

Norsk «Smart Home»-prosjekt lar deg styre alt fra mobilen.

DEL

Verden blir stadig «smartere», og et av de neste store stegene vil ifølge mange være å ta slik teknologi inn i hjemmet.

 

Mange slike løsninger er per i dag ganske upraktiske, fordi de er lite intuitive, lite fleksible, utdaterte og dyre. Det mener iallefall nordmennene bak Indiegogoprosjektet Future Home, som nå har lansert sitt eget system – med en medfølgende app!


Et smartere smart-hjem

I utgangspunktet kan det høres ut som et prosjekt som tar opp kampen med for eksempel Samsungs Smart Home-konsept, som ble presentert i den smått uforståelige videoen vi så i forrige uke. Future Home er imidlertid et prosjekt som i bunn og grunn kun har som mål å gjøre kommunikasjonen mellom de forskjellige «smarte» dingsene i huset ditt enklere og mer samkjørt.

Dette betyr at selskapet selv ikke produserer produktene, men ifølge Erik Stokkeland i Future Home heller «...fokuserer på å knytte sammen alle produktene, uansett hvilke merkevarer de kommer fra...».

Appens grensesnitt.

Selve mekanikken er det derfor selskaper som BoschSiemens og ABB som står bak. Ved hjelp av folka bak det Stavanger-baserte prosjektet, vil det bli et sømløst, praktisk og brukervennlig sluttprodukt – ifølge skaperne selv, altså.

Det betyr også at du som sluttbruker i teorien kan velge mellom et stort antall produkter, som så blir skreddersydd inn i et sømløst og effektivt system der alt styres gjennom én app. Appen er forholdsvis ryddig og minimalistisk, i stil med dagens «flate» grensesnitt i både iOS, Android og Windows Phone.


– Styr kontoret vårt

Så hva kan man egentlig styre gjennom Future Homes app? I utgangspunktet alt som kan plugges i en stikkontakt eller kobles til et WiFi-nettverk. Dette inkluderer for eksempel røykvarslere, lys-, bevegelses- og varmesensorer, lamper, kaffekokere, stekeovner og vaskemaskiner, og mye annet. Alt sammen styres gjennom en minidatamaskin utstyrt med Raspberry Pi.

I motsetning til tradisjonelle elektriske dingser, vil imidlertid mange av produktene fra Future Home selv kunne hente inn sin egen energi til å utføre jobben sin. Dette skjer for eksempel gjennom solcellepaneler, men også energien du skaper når du trykker inn lysbryteren kan utnyttes til å sende impulsen som skal til for å skru på lyset. På den måten sparer man både miljøet og sin egen strømregning.

Ved hjelp av denne pluggen kan du styre stort sett alt du vil i huset gjennom appen.

Nå spørs det om alle føler at de trenger et hjem utstyrt med så mye elektronikk, og ikke alle trenger heller å ha muligheten til å sette på kaffekokeren 10 minutter før de kommer hjem. Men det er godt mulig at Future Home har et poeng når de sier at dette kan forenkle manges hverdag – særlig hvis systemet er så sømløst og brukervennlig som de påstår.

(Kilde: IndiegogoFuturehome, Erik Stokkeland)

(ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken