Utbredt lureri på Facebook

Mange av de falske profilene kan dreie seg om at personer har flere enn én bruker.

Mange av de falske profilene kan dreie seg om at personer har flere enn én bruker. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Uekte profiler florerer på det sosiale nettverket.

DEL

Facebook har rundt 50 millioner falske profiler, kommer det  frem i en kunngjøring som har blitt sluppet i forbindelse med den kommende børsnoteringen av det sosiale nettverket.

Her avsløres det at mellom 5 og 6 prosent av de 845 millioner brukerkontoene ikke tilhører virkelige personer.

Les også: Fyordene på Facebook og Twitter

Les også: Kastet ut av USA etter Twitter-spøk

Les også: Slik sletter du dine digitale nettspor

Flere profiler

Mange av de falske profilene kan dreie seg om at personer har flere enn én bruker på Facebook. Et vanlig problem med det sosiale nettverket er at det er vanskelig å skille mellom privatliv og arbeidsliv, og derfor velger mange å opprette flere profiler.

Det er derfor vanskelig å anslå nøyaktig hvor mange «ekte» brukere Facebook har, men nettsiden opplyser selv at de har 432 millioner aktive brukere i måneden.

I USA er det påkrevd at selskaper som skal børsnoteres, gir opplysninger om mulige risikofaktorer til Securities and Exchange Commission (SEC). Falske profiler er nettopp en av flere slike faktorer som blir nevnt i kunngjøringen.

100 milliarder dollar

En annen risiko er et patentoppgjør med Yahoo!, hvor Facebook er anklaget for å krenke 13 patenter.

Den nøyaktige datoen for børsnoteringen av Facebook er fremdeles hemmelig, men den er ventet å finne sted mellom april og juni i år. Det blir den største børsnoteringen av et Internett-selskap i USA noensinne.

Facebook forventer å sope inn 10 milliarder dollar på børsen, og selskapets verdi blir dermed på mellom 75 og 100 milliarder dollar.

Artikkeltags