Strømmer hit for å kjøpe julegaver

Syv av ti mellom 18 og 25 år vil handle julegaver på nett i år.

Syv av ti mellom 18 og 25 år vil handle julegaver på nett i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Syv av ti mellom 18 og 25 år kjøper presangene online.

DEL

Annenhver nordmann har tenkt å kjøpe julegaver på nett i år. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av TNS Gallup for Nordea.

Det er spesielt unge mennesker mellom 18 og 25 år som strømmer til nettbutikkene. Sju av ti i denne aldersgruppen oppgir at vil handle julegaver online i år.

 

– Netthandelen har virkelig skutt fart de siste årene, og stadig flere går til innkjøp av julegaver online. Foruten at det er tidsbesparende opplever nok mange at de sparer en god del penger. Det er imidlertid viktig å ta sine forholdsregler for å sikre en trygg netthandel. Man bør også være bevisst at ikke alt er billigere på nett, og at man må ta høyde for eventuelle kostnader, som for eksempel frakt, toll, moms og forsikringer, når man sammenligner priser, sier forbrukerøkonom Elin Reitan (bildet over) i Nordea.

Hun minner også om viktigheten av å være ute i god tid når man kjøper julegaver i nettbutikker.

– Det er også greit å ha i bakhodet at det kan være noe mer arbeidskrevende å bytte gaver som er kjøpt online, og at ikke alle utenlandske nettbutikker har samme rettigheter når gjelder retur og bytte som vi er vant til i Norge, uttaler Elin Reitan.

I undersøkelsen svarer også 30 prosent at de vil kjøpe flere julegaver på nett i år, sammenlignet med i fjor.

Det har vært mye fokus på heving av tollgrensen i forbindelse med statsbudsjettet i det siste.

– Det er viktig å ikke glemme at den ny grensen ikke er innført ennå, og at man derfor må handle for maks 200 kroner fra utenlandske nettbutikker om man ikke ønsker å betale toll, sier Reitan.

Også blant den eldre garde øker netthandelen. Mens 24 prosent i aldersgruppen 55-64 år planlegger å kjøpe julegaver online, skal 20 prosent av disse kjøpe flere julegaver på nett i år sammenlignet med i fjor.

– Julehandel på nett er langt fra et ung-fenomen. De godt voksne vet å navigere på nettet, og jeg tror netthandel er en sterkt voksende trend i dette alderssegmentet, fastslår Reitan. (ANB)

Artikkeltags