Sjekk dette prisraset!

Prisene har stupt på flere mange 4K-TV-er det siste halve året.

Prisene har stupt på flere mange 4K-TV-er det siste halve året. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel

Nå får du 4K-TV-er for under 15.000 kroner.

DEL

Du har kanskje ikke lagt merke til det, men priser på høyoppløste 4K-TV-er har stupt på det norske markedet. TV-er som opprinnelig koster godt over 40 000 kroner, finner du nå i butikkhyllene for under 15 000 kroner.

Som med all ny teknologi er det bare de ivrigste eller rikeste som har råd til å handle før prisene faller. TV-er med 4K-oppløsning er intet unntak.

Ekstrem oppløsning

Disse monstrene har fire ganger så mange piksler som HD-TV-er, 3840 x 2160 piksler for å være eksakt, og var svindyre da de kom på markedet. Skrur du tiden tilbake ett år, var det vanskelig å oppdrive en TV med den høye oppløsningen for mindre enn et par gjennomsnittlige månedslønner.

Nå har prisene på enkelte modeller falt under 5.000 kroner. Det er kanskje ikke snakk om de beste TV-ene, men det er likevel fascinerende med en slik dramatisk prisutvikling.

Skarpere bilder

Så, la oss se litt nærmere på det nye prisraset, og hva du bør gjøre. Vi begynner med det enkleste spørsmålet først:

Hvorfor vil jeg ha en 4K-TV?

Det største argumentet er enkelt: Flere piksler. Flere piksler på skjermen betyr skarpere bilder og mer informasjon på skjermen. Dette er et ganske åpenbart konsept, og vi har sett det samme helt siden vi gikk over fra videokasetter til DVD-er, og senere over til blu-ray.

Nye serier og filmer

En annen fordel med 4K-TV-er er at «vanlig» HD-materiale, slik som blu-ray-filmer og Netflix-innhold, ser bedre ut på et 4K-panel. 1080p-video ser rett og slett skarpere ut på en 4K-skjerm enn en 1080p-skjerm. Det finnes nemlig ikke så veldig mye 4K-materiale tilgjengelig på markedet ennå, selv om store aktører som Sony og Netflix allerede slipper alt av nye serier og filmer i 4K-oppløsning.

Bør jeg kjøpe 4K-TV nå?

Hvis du vil gi bort en sinnsyk julegave, er svaret ja. Prisene har stupt de siste seks månedene, og du kan få mye TV for pengene hvis du gjør det rette kjøpet.

Januar-kupp

TV-eksperten hos søsternettstedet vårt Tek.no, Ole Henrik Johansen, tror de skal falle enda mer:

– Det stemmer at prisene har falt jevnt og trutt det siste halvåret, men det er ingen grunn til å tro at fallet vil avta den neste måneden. Faktisk vil du nok kunne gjøre det beste TV-kuppet i januar, etter at jula er over. (ANB)

Les hele saken i på teknofil.no

Artikkeltags