Denne 16-åringen er i søkelyset til Manchester United

Kacper Kozlowski er vekket interessen til storklubber i hele Europa. Foto: akademia.pogonszczecin

Kacper Kozlowski er vekket interessen til storklubber i hele Europa. Foto: akademia.pogonszczecin

Vidunderbarnet Kacper Kozlowski debutert i den polske toppdivisjon i fjor, bare 15 år og 215 dager gammel. Nå snuser storklubbene på unggutten.

DEL

(Nettavisen) Fredag starter den polske toppdivisjonen Ekstraklasa opp igjen. Amedia har kjøpt rettighetene til denne og en rekke kamper kommer til å bli vist. Alle de direktesendte kampene vil man finne her.

I kveld handler det blant annet om kampen Pogon Szczecin - Zaglebie Lubin. På hjemmelaget finnes det en interessant spiller ved navn Kacper Kozlowski.

Manchester United er blant storklubbene som følger utviklingen til Kacper Kozlowski tett. Premier League-klubben skal være interessert i å hente den polske sensasjonen til klubbens akademi.

De røde djevlene er ikke den eneste klubben som snuser på unggutten. Det er også klubber i Italia, Tyskland og Frankrike som har vist interesse for tenåringen, som er ansett som et av de største talentene i polsk fotball.

Trykk her for å se Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin direkte fredag kl. 20.30

Scoret mot England i fjor

Ifølge goal.com hadde Ole Gunnar Solkjærs klubb speidere på tribunen da Kozlowski spilte for Polens U17-landslag mot England i fjor, og tenåringen imponerte utsendingene fra Old Trafford. Han scoret 2-2-målet til Polen i den intense kampen som England vant på straffespark. Dette har også United.no omtalt på sine nettsider.

Ca 350 millioner kroner i Eurojackpot-potten fredag. Lever kupongen her!

Kozlowski er uten tvil et spesielt talent. Han debuterte for Pogon Szczecin, som ligger oppe på sjetteplass i Ekstraklasa, i mai i fjor. Vidunderbarnet ble byttet inn i det 90. minutt for Zvonimir Kozulj mot Cracovia, da var han bare 15 år og 215 dager gammel. Det er oppsiktsvekkende. Unggutten er best som sentral midtbanespiller, hvor han har vist at han takler både den offensive og defensive rollen. Dette er en spiller det er verdt å merke seg navnet på først som sist. Men han pådro seg en skade i januar, og han har ikke vært i troppen hos Pogon i de seks siste kampene.

Pogon Szczecin - Zaglebie Lubin H 2,05(spillestopp kl 20.25)

Med fire serierunder igjen i Ekstraklasa er det bare to poeng som skiller Pogon Szczecin på sjetteplass og serietoer Piast Gliwice. Torsdag kan Kozlowski og lagkameratene klatre opp til andreplass i den poske toppdivisjonen med seier mot Zaglebie Lubin.

Klikk her for å levere tips på denne kampen

Pogon Szczecin har kun tapt én av de siste fem kampene mot Zaglebie Lubin, og det var sist lagene møttes her. Da tapte de 0-3. Koronapausen kom på et perfekt tidspunkt for vertene som var helt ute av form. De hadde kun én seier på de åtte siste kampene. Gjestene fra Lubin var ikke stort bedre. De hadde én seier på de seks siste matchene.

Trykk her for å se Pogoń Szczecin - KGHM Zagłębie Lubin direkte fredag kl. 20.30

Pogon har det beste forsvaret i Ekstraklasa og har en fordel av å spille på hjemmbane, selv om den fortsatt er en stor byggeplass. De har mistet toppscorer Adam Buksa som gikk til New England Revolution i MLS, men de har fått en god erstatter i den tidligere Molde-spilleren Pawel Cibicki. Han har scoret tre mål på sine seks første kamper. De har også østerrikeren Srdjan Spiridonović som har scoret seks mål, fem av dem på hjemmebane.

Zaglebie på sin side har solgt sin playmaker Bartosz Slisz til Legia Warszawa, men har fortsatt spillere som kan score mål. De viktigste offensive spillerne hos Zaglebie er Damian Bohar, Sasa Zivec, Filip Starzynski og en veldig interessant 19 år gammel spiss, Bartosz Bialek, som allerede har scoret fem mål på de første ti kampene i Ekstraklasa. Vi tror på en tett og jevn kamp, men gjestene har tapt åtte av 13 bortekamper. De tapte blant annet 2-3 mot bunnlaget Lodz like før koronapausen. Vi tror mest på hjemmelaget her.

Klikk her for å levere tips på denne kampen

Disse kampene vises fra runde 27:

29. mai kl. 20.30: Pogoń Szczecin - KGHM Zagłębie Lubin

30. mai kl. 20.00: Lech Poznań - Legia Warszawa

31. mai kl.17.30: Lechia Gdańsk - Arka Gdynia

Alle de direktesendte kampene vil man finne her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken