Gå til sidens hovedinnhold

Ødegaard: – Det blir mye trøkk

Ståle Solbakken fikk troppen sin helskinnet til Istanbul uten nye skader og forfall. Han tror ikke han blir overrasket av motstanderens spill. Martin Ødegaard er klar for revansje mot Tyrkia.

Tyrkia har byttet landslagssjef siden septembersamlingen, og nå er det tyske Stefan Kuntz som leder laget. Mye tyder på at han prøver å justere spillestilen umiddelbart.

– Vi har forberedt oss godt. Vi vet at han har lang erfaring som trener for Tysklands U21-landslag og har sett hvilken type fotball han likte å spille der. Han spilte på samme måte med OL-landslaget i sommer, og vi føler at vi har god kontroll på det, sa Solbakken på pressekonferansen i Istanbul torsdag kveld.

– Så skal han sette sitt personlige preg på det tyrkiske laget, og det vil være litt avhengig av hvilket spillermateriell han har kontra det han hadde i Tyskland. Vi har en god anelse og tror vi gjetter ganske riktig om hvordan de kommer og hvilke spillere som er med.

Alle klare

Etter det norske forfallsrushet i forkant av samlingen kunne Solbakken berolige med at det ikke dukket opp flere problemer på veien til Istanbul. Han ledet 24 mann i en økt på kamparenaen. Da handlet det blant annet om å få flyreisen ut av beina. Treningen ble stengt for utenforstående etter oppvarmingen.

Solbakken nærmer seg en beslutning om hvilket lag han vil sende på banen.

– Jeg er tett på, men det er alltid noe: En posisjon eller to som jeg vil vente med til etter treningen eller en samtale. Kanskje er det en plass jeg trenger å sove på, sa han.

Solbakken møtte mediene sammen med lagkaptein Martin Ødegaard før treningen på Fenerbahçes hjemmearena i Istanbul-bydelen Kadiköy på den asiatiske siden av Bosporos. Der venter omtrent 25.000 tilskuere på det norske laget fredag kveld.

Det er fortsatt en del koronarestriksjoner i Tyrkia, og hjemmelaget får bare benytte halvparten av tribunekapasiteten på Sükrü Saracoglu stadion.

Revansjlyst

– Jeg føler at vi tok noen steg på den forrige samlingen. Det blir nok en litt mer spesiell ramme med mye trøkk, men om vi bygger videre på det vi gjorde sist så er det fullt mulig å få et godt resultat, sa Ødegaard, som venter tøff motstand.

– Jeg tror det blir et revansjlystent tyrkisk lag, for de har ikke hatt resultatene de håpet og trodde. Jeg regner med at de er på hugget.

Nederland og Norge har 13 poeng på seks kamper og er to foran Tyrkia på tredjeplass. Gruppevinneren er klar for VM-sluttspillet i Qatar neste år, mens toeren får en ny sjanse i omspill i mars.

– Kampen mot Tyrkia er veldig viktig med tanke på å feste et grep om de to øverste plassene. Helt avgjørende er den ikke, for det er flere kamper igjen, men vi håper selvfølgelig på seier, sa Ødegaard.

Norge møter Montenegro hjemme mandag før kvalifiseringen avsluttes i november med kamper mot Latvia (hjemme) og Nederland (borte).

Kommentarer til denne saken