Gå til sidens hovedinnhold

Ødegaard klar for avskjed: – Det blir spesielt

Artikkelen er over 1 år gammel

Martin Ødegaard spiller tirsdag sin siste kamp for Vitesse. – Jeg har hatt en fantastisk tid her. Synd den er over, sier han.

Møtet med Utrecht på hjemmebane avgjør om Vitesse får plass i europaligaen neste sesong. Den første kampen lagene imellom endte 1-1. Dermed har Ødegaard og lagkameratene de beste forutsetningene for å sikre Europa-spill.

Den norske fotballprofilen er samtidig forberedt på en emosjonell avskjed med Vitesse.

– Det blir min siste kamp i gult og svart. Den blir spesiell, sier Ødegaard til lokalavisen Omroep Gelderland.

– Jeg har hatt en fantastisk tid her, og det er synd at den nå er over. Det har vært et godt år for meg, og klarer vi å vinne europaligakvalifiseringen, har det også vært et bra år for laget, tilføyer han.

LES OGSÅ: Florentino Pérez: - Ødegaard blir en av Real Madrids store stjerner

På årets lag

Ødegaard har vært på utlån i Vitesse fra Real Madrid denne sesongen. Han har imponert kolossalt og fikk plass på årets lag i den nederlandske æresdivisjonen.

– Jeg kommer virkelig til å savne laget, støtteapparatet og folkene i denne klubben. De har vært fantastiske mot meg denne sesongen, sier 20-åringen.

Aller helst vil han takke for seg med et smell tirsdag.

– Jeg håper jeg kan gi dem et siste show. Det fortjener de, sier Ødegaard.

Hva framtiden bringer fotballmessig, er det ingen som foreløpig vet. I første omgang vender nordmannen tilbake til Real Madrid. Hvilke planer den spanske storklubben har for ham, gjenstår å se.

LES OGSÅ: Ødegaard klar for EM-kvalik

Hyllet av presidenten

Mandag var Real-president Florentino Pérez gjest i radioprogrammet El Transistor i Spania. Der snakket han varmt om Ødegaard.

– Martin Ødegaard kom til oss som 16-åring. Nå er han 20. Han er blant de to-tre beste spillerne i Nederland. Om to eller tre år vil han være blant stjernene i Real Madrid, sa han.

Ødegaard selv har vært klar på at han ønsker seg spilletid neste sesong. Spørsmålet er om det er forenlig med å være i Zinedine Zidanes spillerstall i Real Madrid.

LES OGSÅ: Spansk storavis: Tysk toppklubb vil hente Ødegaard

Kommentarer til denne saken