Arsenal svarte dermed på tiltalen fra naborival Tottenham, som lånte 4.-plassen på tabellen etter 3-1-seier mot Leicester tidligere på dagen. Ødegaard og co. ligger to poeng foran de hvitkledde med fire kamper igjen av sesongen.

Martin Ødegaard var på ny kaptein for Arsenal og ble byttet ut på overtid søndag. Arsenal tar imot Leeds i neste runde, før det venter et beintøft og potensielt avgjørende borteoppgjør mot Tottenham 12. mai.

West Ham møter Norwich i neste seriekamp, men først skal de møte Eintracht Frankfurt i returoppgjøret i europaligaen. London-klubben tapte første oppgjør 1-2 hjemme. Om West Ham skulle vinne europaligaen, får de en plass i neste sesongs mesterliga.

Holding-heading

Etter en tam start eksploderte det kvarteret før pause. West Ham spilte seg fint opp på en kontring, men Manuels Lanzinis skudd fra kort hold ble blokkert av Holding.

Ti minutter senere var Arsenal-stopperen igjen på rett sted til rett tid, da han stanget gjestene i føringen i duell med Lanzini etter en corner. Minuttet før hvilen sørget Jarrod Bowen for balanse i regnskapet. Spissen fikk ballen i boksen, og avslutningen gikk via Gabriel og i mål.

Gabriel til Gabriel

Ti minutter ut i andre omgang skulle brasilianeren gjøre opp for seg. Innlegget fra Gabriel Martinelli fant navnebroen på bakre stolpe, og han stanget Arsenal opp i 2-1. Etter scoringen fikk gjestene mer kontroll på kampen, samtidig som tempoet gikk ned.

Edward Nketiah var tydelig bestemt på å vise at også Arsenal-angriperne kan lage mål, men engelskmannen klarte ikke å overliste sisteskanse Lukasz Fabianski og West-Ham-forsvaret. Hjemmelaget forsøkte seg med en liten sluttspurt de siste ti, men Arsenal holdt unna.