Gå til sidens hovedinnhold

Ødegaard ønsker tidlig avklaring rundt eventuelt utlån

Artikkelen er over 1 år gammel

Martin Ødegaard er klar på at han vil unngå en reprise av sommeropplegget med Real Madrid fra i fjor.

20-åringen spiller landskamper for Norge mot Romania (fredag) og Færøyene (mandag) i dagene som kommer. Så kommer situasjonen med Real trolig opp rett etter det.

– De (Real Madrid) starter oppkjøringen et sted mellom 5. og 10. juli. Jeg håper jo å få en avklaring på ting før det. Jeg ønsker ikke samme situasjon som i fjor, der jeg var med på pre-season (sesongoppkjøringen) med Real og så kom til en ny klubb i midten av august, sier Ødegaard til NTB.

Ødegaard kan havne i Ajax på et utlån for 2019-20-sesongen. Det har vært kontakt mellom spilleren og Amsterdam-klubben. Det skal også være klar interesse fra Leverkusen i Tyskland.

Ros

Signalene fra Real Madrid har også vært positive rundt Ødegaard de siste månedene. Klubbpresident Florentino Pérez gikk nylig ut å sa at Ødegaard ville bli en stjerne i Real om ikke mange år.

Nordmannen har en kontrakt som løper til sommeren 2021.

– Det har vi ikke diskutert så nøye ennå. Jeg vet at agenten min er i kontakt med dem, og at de styrer disse tingene. Det kan nok bli vanskelig å gå på lån over flere år om man ikke forlenger kontrakten, sier Ødegaard på spørsmålet om «en utvidet avtale med Real er interessant».

Han var utlånt vel et halvår i Heerenveen. Så fulgte en sesong i Vitesse. Der har Ødegaard gjort svært god reklame for seg selv med flere scoringer og målgivende pasninger.

LES OGSÅ: Ødegaard om eventyrsesongen: – Den beste i karrieren min

Kommentarer til denne saken