Den 41 år gamle keeperen ble svært sentral mot slutten. Hennes strålende innhopp kan ha reddet Norge videre.

Norge er oppe i 14 seirer på rad i mesterskap siden starten av EM i desember. Der ble det norsk gull.

Norge fikk en tam åpning foran tomme tribuner i Yoyogi-hallen. Keeper Silje Solberg (til daglig i Ungarns største klubb Györ) reddet ikke før på det sjuende ungarske skuddet. Ungarn ledet 6-3, men i løpet av ti minutter var Norge oppe i 10-6 etter en frisk 7-0-periode.

Györ-spiller Kari Brattset Dale var i form i angrep og scoret fire raske mål. Utover i kampen kom klasseforskjellen fram selv om ungarerne i en periode var foran.

Ungarn var litt heldig som kom seg videre fra gruppespillet. De utnyttet at puljevinner Sverige ikke kjørte på maks fart i sin siste kamp.

Men Ungarn fikk tro utover i andre omgang mot Norge og ledet 18-16 etter vel 41 minutter.

Revansj?

Dermed levde kampen nesten helt inn før Norge tok ledelsen og rykket fra. Lunde slapp til etter pause og bidro med flere svært viktige redninger.

Norge vant OL i 2008 og 2012 og tok bronse i Rio de Janeiro for fem år siden. I Brasil vant Russland tittelen, og det er russisk motstand som venter i fredagens semifinale. Det skjer under navnet ROC.

I 2016 spilte Norge og Russland en semifinalekamp det snakkes om også i dag. Russerne vant, men mange mener at det var en moralsk finale og kanskje tidenes beste kvinnekamp i mesterskap.

Dermed kan det bli norsk revansj i Tokyo.

Medlajekampene i Tokyo spilles søndag.