Hoppsjefen trodde gulljentas karriere var over

GULL: 
Maren Lundby etter at hun vant under hoppkonkurransen i Alpensia Ski Jumping Centre under vinter-OL i Pyeongchang.

GULL: Maren Lundby etter at hun vant under hoppkonkurransen i Alpensia Ski Jumping Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Et lite døgn før Maren Lundby tok sitt historiske hoppgull fryktet flere i det norske støtteapparatet at 23-åringens karriere var over.

DEL

Søndag kveld fikk den norske storfavoritten et særdeles ublidt møte med den sørkoreanske snøen på trening. Lundby mistet balansen i landingen og gikk stygt over ende.

Midt i gulljubelen et døgn etter røpet hoppsjef Clas Brede Bråthen fra Nedre Eiker at støtteapparatet fryktet at det hadde gått riktig ille da Lundby lå i snøen på sletta.

– Gjermund (Lunder, personlig trener) var helt sikkert på at karrieren var over. Nå er ikke vi kjent for å være spesielt optimister, men jeg for min del var helt sikker på at korsbåndet røyk og at dett var dett, sa Bråthen til NTB og andre norsk medier.

– Da hofta hennes viste seg å være forslått, tenkte jeg at det heller ikke kunne gå. Men vi har verdens beste team. Vi har den beste fysioterapeuten og de beste treneren, fortsatte han.

LES OGSÅ: Tårer og irritasjon for Norendal etter OL-nedtur i storm

Skotrøbbel

Bråthen mener det stygge fallet setter Lundbys to gullhopp i et helt eget lys.

– Det Maren gjorde i det siste hoppet er sykt med tanke på det som skjedde i går. Hun hopper bakken ned i snøvær og klinker på et nedslag etter nesten å ha ødelagt karrieren sin på å gjøre det samme i går, sa hoppsjefen.

Søndagens fall var for øvrig trolig årsaken til at det ble ytterligere dramatikk for Lundby i timene før mandagens renn. Før prøveomgangen ble det nemlig oppdaget at gulljentas ene hoppsko var brukket bak.

I hui og hast fikk det norske støtteapparatet utbedret skaden. Det kan ha berget både Lundbys OL-gull og helse.

LES OGSÅ: OL-debutanten ble inspirert av gullgutten Krüger

Kunne endt i Tande-kopi

Daniel André Tande fikk ødelagt sine sjanser til å vinne fjorårets hoppuke av lignende problemer med utstyret. Kongsberg-gutten var i tillegg nær ved å falle stygt i Bischofshofen.

På spørsmål om Lundby kunne lidd samme skjebne, sa Bråthen:

– Ja, det kunne hun definitivt gjort. Hun hadde nok gjort det.

Han skrøt uhemmet av støtteapparatet som rutinemessig oppdaget den ødelagte skoen.

– De er så nøye. Alt blir sjekket. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

LES OGSÅ: Bøkko gikk på smellen

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags