Om det er tre eller betong som er saliggjørende, er det samme – bare miljøet vinner

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Samma for meg, bare Godset vinner», synger Håvard Lilleheie.

Når jeg leser styreleder Lars Kristoffer Loes innlegg i Drammens Tidende om det er tre eller betong som er det saliggjørende byggematerialet, får jeg lyst til å synge «Samma for meg, bare miljøet vinner».

Loe mener at Næringsforeningen i Drammensregionen bidrar til å motarbeide det grønne skiftet og at jeg i mitt innlegg i Drammens Tidende 28. september tre som det klimavennlige byggematerialet – på bekostning av betong.

Det har ikke vært min hensikt. Jeg tar ikke stilling til om tre er bedre enn betong. Hensikten med innlegget var å få fram hvor krevende det er for det offentlige å være rollemodeller i det grønne skiftet. Det var politikerne selv som måtte erkjenne at de ikke maktet å oppfylle sine egne miljøambisjoner for sykehjemmet i Krokstadelva.

Jeg valgte tre eksempler på grønne bygg. Kun ett av dem er i tre. Jeg ga innlegget mitt tittelen «grønt – en ekstrakostnad? Redaksjonen endret den til «Eiendomsbransjen bygger i massivtre og tenker grønt. Men hva gjør kommunen?»

Om beslutningstakerne velger tre eller betong, glass eller aluminium, er ikke viktig for meg. Hvis innlegget mitt bidrar til enda sterkere faglig diskusjon, er jeg godt fornøyd. Viktigst er det at beslutningstakerne velger det alternativet som i hvert enkelt tilfelle er det mest bærekraftige.

I mitt innlegg viste jeg tre gode eksempler på hvordan eiendomsutviklere i vår region bidrar til lavere utslipp. Som næringsforening heier vi på alle som skaper bærekraftige løsninger. Vi sitter ikke med fasiten på hva som er beste løsningen i hvert enkelt tilfelle. Vi setter vår lit til at beslutningstakere gjør sine valg ut fra en åpen og kunnskapsbasert prosess der alle kan konkurrere på like vilkår – om de de stiller med tre eller betong. Eller alternative materialer som kan konkurrere om å være grønnest.

Beslutningstakere må gjerne lytte til Loe. Og til leverandører av tre. Og aller mest til forskning, analyse og egne ambisjoner for å bidra i det grønne skiftet. De må gjerne lytte til Næringsforeningen også når vi presenterer gode eksempler på bærekraftige løsninger.

Vår oppgave er å bidra til at det lokalt velges bærekraftige løsninger og at lokale bedrifter settes i stand til å konkurrere om – og vinne – oppdrag der det stilles stadig større krav til at løsningene skal være klimariktige, miljøvennlige og gjenvinnbare.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken