Gå til sidens hovedinnhold

Om tiggerne skal være velkomne må forholdene ligge til rette

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Like sikkert som at gjøk og sisik kommer på våren, like sikkert er det at tiggere ankommer Drammen. Nå har DT publisert en artikkel om et økende problem på Strømsø.

Rundt Heltberg skole og i Tollbugata er det et stigende antall biler registrert i Romania og Bulgaria. De tilreisende gjør fra seg i busker og kratt, søppel blir liggende i området, og varme måltider blir tillaget inne i de parkerte bilene.

Beboere på Strømsø er urolige og opprørte. Dette er fullt forståelig. Den norske regjeringen har valgt å ikke ta en nasjonal avgjørelse når det gjelder tigging. De mener at hver enkelt kommune skal bestemme om tigging skal være tillatt eller ikke.

Les også

Naboene er leie av at romfolk bor på gata og gjør fra seg i busker: – Er det ingen som kan hjelpe dem?

Politikere kan ikke si A men ikke B

Her i Drammen har våre politikere sagt ja til tiggere. De kan ikke si A men ikke B. Om tiggere skal være velkomne til byen vår for å drive, ja, nettopp, med sin tigging, da må forholdene ligge til rette for at det er greit. Om tigging er legalt i Drammen, da må menneskene som tigger ha et sted å være.

De må ha tilgang til toalett, til et sted å sove og til en dusj. Dersom de ansvarlige her i byen ikke kan komme med en rask løsning på problemet, da bør de kanskje ha en ny runde og ha nok en debatt, skal tigging være tillatt i byen vår?

Samme hvor flat en pannekake er, den har alltid to sider. Jeg skal være forsiktig med å dømme og med å gi en karakteristikk av tiggerne. De blir jo beskrevet som kjeltringer, som medlemmer i mafiaen, i tillegg til mye annet. Det finnes brodne karer i alle land, det kan vi vel være enige om. Men vi skal være varsomme med å tro vi har sannheten om andres karakter.

Les også

Bare grusen er tilbake

 

Trist og ydmykende

Jeg kjenner ingen av tiggerne som vandrer i Drammens gater. Men å sitte dag ut og dag inn på et hjørne i håp om å få noen slanter, det synes jeg er veldig trist. Det er ydmykende for et fritt voksent menneske å gjøre det. Om tiggere, også i fremtiden, skal få komme til Drammen, da håper jeg byens politikere kan være kreative og komme med en annen løsning.

Skal tigging være tillatt, går det ikke an å gi dem noe å gjøre? Kunne Bymisjonen komme enda mer på banen? Velger politikere å si nei til tigging, da må en slik bestemmelse følges opp av politiet. En ting er sikkert, beboerne på Strømsø skal ikke mistrives i sitt eget nabolag.

Les også

Disse veiene stenges under sykkelritt: – Det må ikke parkeres i løypa

 

Kommentarer til denne saken