DRAMMEN: «Harrybyen» og «veikrysset ved motorveibrua» er historie. Fra det forrige århundre rett og slett. For nå viser ni år med Omdømme-prosjekt at elvebyen styrker sin posisjon ytterligere.

Styrket

Drammen er nemlig den tredje mest attraktive byen på Østlandet, bare slått av Oslo og Fredrikstad, viser en ny undersøkelse som Markedsinfo har utarbeidet for Byen Vår Drammen. Og selv om byen ligger på tredjeplass, som den har gjort de siste tre årene, så går Oslo og Fredrikstad tilbake.

– Dermed kan man si at Drammens posisjon er styrket, sier daglig leder av Byen Vår Drammen, Tom Søgård.

LES OGSÅ: – Skap arbeidsplasser og bli gründerby

Harrybyen

Hva er det folk på Østlandet tenker på når man sier Drammen nå? Vi nevner i fleng: Elvebyen, Strømsgodset, skisprint, kulturliv, elvepromenade, høyskole, flytoget og Elvefestivalen.

Riktignok holder fire prosent av de spurte fortsatt fast på at Drammen er et harry sted, men det øret vil ikke ordfører Tore Opdal Hansen og Tom Søgård høre på.

– Nei, nå er vi ferdige med den. Drammen er jo blitt så bra og nå er det en offentlig sannhet sier ordføreren, og klatrer opp i restene etter forrige ukes skisprint, for bildets skyld.

LES OGSÅ:

Globusgården er hellig

Nye kampanjer

Omdømmeprosjektet har hatt kampanjer hvert eneste år, siden oppstarten i 2006, for å bedre Drammens-ryktet. Hele 12 sider i VG med vakre bilder, for eksempel.

– I år skal det bli en Drammensfilm. Vi skal invitere drammenserne til å fortelle hva som er bra med Drammen, sier Søgård.

Filmen skal vises på riksdekkende TV, sosiale kanaler og i digitale medier.

– I tillegg skal vi i gang med en kampanje til høsten som retter seg mer mot økt næringsetablering.

LES OGSÅ: Studenter tegner nye Strømsø

Fasade-prosjekt?

– Men vent litt, alt er vel ikke bare fint i Drammen? Viser dere bare en glanset forside? Her står folk tross alt og stamper i bilkø hver eneste dag. Og hva med utfordringene rundt pleie- og omsorgssektoren?

– Dette er ikke et fasade-prosjekt, understreker ordføreren.

– Alle byer har utfordringer som må løses hver eneste dag. Men det har skjedd en svært positiv utvikling i byen og den må vi kunne fortelle om selv om vi har utfordringer som må løses parallelt.

Kamp om folk

Tom Søgård mener prosjektet er viktigere enn noensinne.

– Omdømmearbeid kan aldri slutte. Vi må fortsette å posisjonere oss, for de andre byene rundt oss kommer etter nå som de ser hva Drammen har fått til.

Det er kamp om folks oppmerksomhet vi snakker om.

– Ja, når det kommer til investeringer, næringsetablering og det å få folk til å få lyst til å flytte hit, så er det viktig. Vi gir folk enda flere grunner til å bosette seg i Drammen, sier han.

LES OGSÅ: Snart kan du vie deg på rådhuset