Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker de å rasere ytre Lier, bo- og skolemiljø, naturreservat, landbruk og dyrket  mark?

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er snart valg, og den viktigste saken i grønne Lier er fremføringen av E134 fra Dagslett til E18. Jeg er skremt og sjokkert over ordfører Gunn Cecilie Ringdal og Høyre.

27. mai var jeg til stede på Menighetshuset på et møte i regi av Lier Høyre om disse veiplanene. Til stede var flere stortingsrepresentanter og statssekretær fra Samferdselsdepartement. Samtlige av Liers politiske partier med unntak av Høyre var klare på at Viker-alternativet var det foretrukne, et alternativ som ville bevare ytre Lier; skoler, bomiljø og dyrkaet mark.

Siden ordføreren var uklar i sine svar, spurte jeg henne til sist om hva hun og Høyre mente om saken. Jeg fikk ingen klare svar.

Under partienes debattmøte, Lierdebatten, 21. august fikk vi imidlertid endelig svar fra ordføreren. Hun og Lier Høyre viste tydelig at de ønsker å rasere ytre Lier. Alle partiene, med unntak av Høyre, holdt hånden i været på spørsmål om partiene går inn for Viker-alternativet.

Les også

Skal sprenge bort 3.700 kubikkmeter stein

Lier Høyre går ikke inn for Viker-alternativet, men håper tydeligvis på statlig inngripen. Da kan de toe sine hender og si at de var helt uten skyld. Ordføreren snakker om god kontakt med sentrale myndigheter. Hvilken kontakt har hun med de sentrale myndigheter som vi ikke kjenner til?

På møtet 27. mai uttalte statssekretæren at staten ikke ville overkjøre lokaldemokratiet. Dette har tydeligvis Gunn Cecilie Ringdal og Lier Høyre ikke fått med seg. I stedet ønsker de å rasere ytre Lier, bo- og skolemiljø i begge ender, naturreservat, landbruk og dyrket mark. Og uten tanke om det kjempemessige krysset man da vi få på Høvik/Lian når E134 føres videre (Lierdiagnoalen). Dette unngår man ved Viker-alternativet.

Når hun på debattmøtet 21. august sier at veien må på plass fortest mulig av hensyn til beboerne på Lahell, ofrer hun hele ytre Lier for et par års utsettelse. En vei er evigvarende.

Kommentarer til denne saken