BUSKERUD: Vestre Viken Helseforetak har nylig lyst ut stillinger som ambulansesjåfører og assistenter fra gamle Sætre i sør til Geilo og Rødberg i Nord.

Det er korona-situasjonen som er årsaken til at de nå oppbemanner.

– I forkant

Det søkes etter midlertidig personell som kan jobbe sammen med ordinært ambulansepersonell i både Hallingdal, Numedal, Sigdal, Kongsberg, Ringerike, Modum, Eiker, Drammen og Sætre.

En av årsakene er at de nyansatte vil trenger tid til opplæring, forteller avdelingssjef for ambulanseavdelingen, Snorre Birk Gundersen:

– Vi ønsker å være i forkant, slik at vi allerede opplært personell som kan settes inn dersom behovet blir reelt.

Blant annet søkes det etter personell med erfaring fra arbeid i nødetatene eller forsvaret eller lignende, samt paramedisinerstudenter.

Mennesker med erfaring fra sjåfør-, transport- eller spedisjonsarbeid kan også være ønsket.

– Gjør en fantastisk innsats

Birk Gundersen forteller at det ikke er noe bråhast med å anskaffe ansatte, men forøker å unngå at det blir akkurat det: hast.

Foreløpig har ambulansene ikke merket stor endringer i oppdragsmengden, forteller Gundersen:

– Vi har planlagt godt og ligget i forkant så langt. Personellet gjør en fantastisk innsats. Per nå har vi derfor kapasitet til å takle de hendelser som oppstår.

Ambulansesjefen forteller videre at det ikke er noen fasit på hvordan situasjonen blir, men:

– Vi planlegger for ulike scenarioer og vi skal være best mulig er i stand til å utføre gode tjenester for vår befolkning.