DRAMMENSOMRÅDET: Natt til tirsdag var det meldt 15–30 centimeter snø i løpet av kort tid, ifølge Meteorologisk institutt. Med temperaturer på rundt null grader har noe av denne snøen kommet som regn.

Det har ført til slaps og vann i veibanene i drammensområdet. Når Drammens Tidende prater med Statens vegvesen tirsdag morgen forteller trafikkoperatør Ole-Petter Ruud at det går i sludd og at veiforholdene er noe varierende.

– Noen steder er det snø, andre er det slaps eller bart. Vi er ute og gjør tiltak, forteller Ruud.

Det er noen ting han ber drammenserne være forberedt på hvis de skal ut og kjøre i dag.

Ber folk være forberedt

– Prognosene viser at det vil komme rundt 15 millimeter nedbør i løpet av tirsdagen, så en kan definitivt forvente vannansamlinger i veibanene i dag.

Han forteller at når det er snø og regn kombinert, så kan kummer og sluk tette seg igjen, noe som kan føre til større vannmengder på veiene.

– Vær forberedt på vann, så man ikke kjører for fort og får vannplaning, da mister man fort festet på bilen, sier Ruud.

Han gjør videre oppmerksom på at selv om asfalten kan se sort ut, så kan den være glatt.

– Det kan by på utfordringer. Folk må være forsiktige og tilpasse farta. Når gradene ligger på rundt null grader vet en aldri om det er glatt eller ikke.

Tirsdag blir det gjort fortløpende tiltak på veiene.

– Brøytemannskapene er ute og brøyter og strør. Der det er snø blir det brøyta og der det er regn blir det saltet, sier Ruud.

Klokken 06.22 meldte politiet i Oslo på Twitter at en bil hadde snurret og truffet midtrabatten i Røyken.

– Det er svært glatt på stedet, som man kan gå langt i å anta at er årsaken til ulykken, skriver politiet på Twitter.

LES OGSÅ: Ingrid tror mange vil få seg en overraskelse: – Blir utfordrende

– Hold avstand

Det er foreløpig lite forsinkelser på veiene i drammensområdet.

– Det som vises av forsinkelser handler om at folk er flinke til å kjøre etter forholdene. I en 110-sone er det ikke pålagt å kjøre i 110 kilometer i timen. En må kjøre etter forholdene, og det gjør folk. Det er minimalt med forsinkelser.

men med flere biler på veien de neste to timene kommer Ruud med noen oppfordringer.

– Ta det med ro og hold avstand hvis du står og stamper i trafikken. Hvis en ikke får feste under den våte snøen er det kjedelig å komme borti bilen foran og lage mer trafikk og problemer.

Hvis en skal sør for Drammen tirsdag kan en forvente seg mer snø mot Holmestrand.

Brakar melder på sine sider om at det har vært utfordrende kjøreforhold flere steder tidlig tirsdag morgen. Dette har medført til forsinkelser, da det må legges på kjetting på bussene.