Andebryst med potetpuré, spinat og portvinssaus

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Ingredienser:
Ca 800 gram andebryst
Salt og pepper
Portvinssaus:
 2 stk. sjalottløk
 ½ liter andekraft, ev kyllingfond
 2 dl portvin
1 ss akasiehonning
2 ss mør
Søtpotetpuré:
1 kg søtpoteter
1 dl fløtemelk (varm)
4 ss smør
muskat
Salt og pepper
Spinat:

1 pose frisk spinat
1 ss smør
½ kinahvitløk
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Skjær ruter i skinnet på anda. Krydre den med salt og pepper. Har du induksjonsplate så følger du dette: Sett stekeplata på maks og stek andebrystet med skinnet ned først. Det er mye fett i skinnet, så det er ikke nødvendig med smør i panna. Men det gir mer smak. Du steker den slik  i to-tre minutter og setter så varmen ned et par hakk. Så fortsetter du et par minutter til, dvs. ca. 5 min totalt med skinnsiden ned. Deretter vender du den og steker den i snaue tre minutter til. La den hvile i 5 min før du ev. skjærer i den (om du serverer den i skiver).
Saus: Fres smør og sjalottløk, sett ned varmen til middels og spe litt om litt av portvinen og kraft/fond. Rør inn honningen og la dette småkoke til den får en tykkere konsistens, ca. 20 min. Du kan gjerne putte i en spiseskje usaltet smør til slutt. Dette kalles å montere og gir den litt ekstra smak.
Søtpotetpuré: Rens og skrell potetene, del dem og kok dem møre, ca. 20 min. Mos dem litt først med en presser og tilsett den varme fløtemelken. Pisk så med en solid håndpisk. Tilsett så 4 ss smør og pisk videre til du får en glatt puré. Smak den til med salt, pepper og revet muskat.
Spinaten vaskes og fjern grove stilker, ev. dårlige spinatblader. Damp spinaten til den faller sammen og rør inn smør, presset hvitløk, salt og pepper.
Begynn med pureen og varm den opp når kjøttet hviles. Sausen kan småkoke mens du steker kjøttet og damp spinaten når kjøttet hviles. Da blir det en god timing på alt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken