Asparges med kjørvelkrem og salat

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Ingredienser:
8 store asparges
1 liten kjørvel, frisk urteplante
1 sitron
Grønn lollo eller rapidsalat
Kjørvelkrem:
1 sjalottløk
2 ss smør
2½ dl hvitvin, eller cider
1 potte kjørvel
½ eple
4 eggeplommer

Fremgangsmåte:
Skyll aspargesen og brekk av den nederste delen.

Rens løken og hakk den fint. Fres løken i smør til den er gyllen. Tilsett hvitvin/cider, og la det dampe inn til det er ca. 1 ½ dl igjen. Avkjøl. Hakk kjørvelen. Skyll eplet, og hakk også det, eller riv det grovt på rivjern. Fres eplet litt også.

Visp eggeplommene ut i vin/cider i gryta. Varm den opp i vannbad, den må ikke koke.

Tilsett eplet og det meste av kjørvelen. Spar litt kjørvel til pynt. Smak til med salt og pepper.

Damp aspargesen. Pynt med litt salat, legg på asparges og hell sausen over asparges og salat.

Artikkeltags