Gå til sidens hovedinnhold

Blomkålsuppe med bacon

Artikkelen er over 10 år gammel
 Ingredienser:
1 blomkål
1 ss crème fraîche
1 dl fløte
5 dl  grønnsaksbuljong
½ revet muskatnøtt
Salt og pepper
1 pakke skogsbacon eller mager (helst tykk)

Framgangsmåte:
Rens blomkålen og hakk den opp i små biter. Hell over fløte og grønnsaksbuljong. Kok opp og tilsett revet muskatnøtt og smak til med salt og pepper. La dette småkoke i 20 min og mot slutten kan du røre inn 1 ss crème fraîche. Hakk baconet i småterninger og stek det til det blir sprøtt mens suppa koker. Hell suppa over i serveringsskåler og dryss over litt bacon i midten til hver skål. Har faktisk også prøvd med peanøtter i stedet for baconet og det var også meget godt. Variasjon er bra!

Kommentarer til denne saken