Bruschetta

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Ingredienser:
1 landbrød
4 modne tomater, gjerne plomme-/smakstomater
God olivenolje
Creme balsamico
Basilikum
Parmesan
Pesto:
1 stor bunt basilikum
100 g pinjekjerner
2 dl olivenolje
1 hvitløk (Kina)
50g parmesan
Litt salt og pepper

Fremgangsmåte:
Kjøp et landbrød eller stenovnsbakt brød. Ta basilikum, pinjekjerner, olivenolje, hvitløk og parmesan i en food processor og kjør dette til en glatt krem. Smak til med salt og pepper, ev ekstra parmesan eller hvitløk.

Ta 3 ss olivenolje i en stekepanne og stek brødet til det blir sprøtt og gyllent. Kan også riste dette i ovnen. Smør et tynt lag med pesto. Del tomatene i små terninger og legg på.

Ta en stripe olivenolje, tur/retur, over og rasp parmesan over. Pynt med crème balsamico og ruccola.

Artikkeltags