Crème brûlée

Selvskreven dessert til en fransk aften.

Selvskreven dessert til en fransk aften. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Ingredienser:
1 stk. vaniljestang
4  dl kremfløte
75 g sukker
4 stk. eggeplomme
4 ss brunt sukker til glasur på toppen, brunes med skibrenner.

Fremgangsmåte:
Ta fløten i en kasserolle og skrap ut vaniljefrøene og legg dem oppe i fløten. Varm dette opp mot kokepunkt og rør godt. IKKE la dette koke. Da kan det smake brent (du kan også la resten av stanga være med, men ta denne ut når dette er ferdig).

Visp eggeplommer og sukker sammen. Tilsett fløteblandingen i en tynn stråle mens du fortsatt visper.

Fordel dette i ildfaste porsjonsformer og stek dette på 150 grader i 30–40 min. Konsistensen skal bli fast, litt som en pudding.  Strø et tynt lag med brunt sukker over og karamelliser dette.

Har du ikke brenner, så sett den i ovnen på grill eller full overvarme til sukkeret er karamellisert, bare noen få min.

Artikkeltags