Eplekake og hjemmelaget vaniljeis

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Ingredienser:
Eplekake:
4 epler
2 ss kanel
4 ss sukker
300 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 egg
100 gram sukker
50 gram smør
Vaniljeis:
8 eggeplommer
150 g sukker
5 dl Kremfløte
1 vaniljestang


Fremgangsmåte:
Vaniljeis:
Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell over i fryseboks eller en passende plastboks. Sett denne i fryseren og rør av og til i isen under innfrysningen, ca. etter en halvtime og etter en times tid. Da slipper den å få iskrystaller
Eplekaka:
Sett ovnen på 200 grader. Smuldre sammen smør, sukker, mel og bakepulver, og rør i egg. Deigen fordeles over i en smurt, rund vanlig kakeform.
Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen. Trykk eplene forsiktig ned i deigen. Dryss over hakkede mandler og sukker og kanel.

Stekes ca. 30 min. Eplekaka er best varm eller lunken. Den kan eventuelt lages i forkant varmes litt før servering. Med hjemmelaget is er det en uovervinnelig kombinasjon.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken