Grillaften kjøtt: dessert

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Grillet ananas med jordbær og søt saus.

DEL

Ingredienser:
1 vaniljestang
5 eggeplommer
2 dl melis
1 dl søt vin (f. eks prosecco)
8 ananasringer (ferske)
Kurv jordbær

Fremgangsmåte:
Søt saus: Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk sammen eggeplommer, melis, søt vin og vaniljefrø. Ha det i en kjele over en annen kjele med kokende vann og pisk til det tykner. Ta kjelen ut av vannet, fortsett å piske.

Grill ananasen til den blir gyllen og stripete. Da blir den enda søtere. Ta av stilken på jordbærene og del dem i to. Legg masse bær på tallerkenen og to skiver ananas. Hell godt med saus i spiralform over bærene. Eller på en annen kreativ måte. Pynting er gøy!
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken