Grillaften kjøtt: hovedrett

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Helgrillet entrecôte med potetsalat.

DEL

Ingredienser:
800 gram Entrecôte av okse (heller mer enn mindre)
8 middels poteter (gjerne mandel)
2 bifftomater
4 egg
1 kinahvitløk
Vårløk
1 boks crème fraîche (ev matyoghurt)
12 asparges
Salt og pepper
Olivenolje
Maldonsalt

Fremgangsmåte:
Om du kan, lag potetsalaten dagen før. Da setter den seg bedre i smaken. Kok poteter møre og egg til de så vidt ikke renner, dvs. 7–8 min.

La poteter og egg avkjøle seg og bland crème fraîche, hakket vårløk, hvitløk salt og pepper. Du kan også bruke majones i tillegg til crème fraîche. Mer fett og mer smak.

Ellers kan du bytte ut crème fraîche med matyoghurt. Magrere og mindre  kalorier. Kutt poteter og tre egg i små terninger og bland dette godt med crème fraîche-blandingen. Pynt med det siste egget og litt vårløk  som er finhakket (det er godt med tomater i potetsalaten også).

La kjøttet få romtemperatur ved å la den ligge på kjøkkenbenken et par timer før du begynner. Sett grillen på full guffe. Gni  entrecôten inn med salt og pepper og stikk et termometer fra siden, ca. midt på, og et godt stykke inn. Stek kjøttet ca. 5 min på hver side, så setter du ned varmen til det laveste på grillen og ha lokket igjen til gradestokken viser 55 grader (jeg liker den litt blodig, så tar den ut på 53). La kjøttet hvile i ca. 15 min. Da øker tempen til over 60 grader og beholder væske og smak.

Vask grønnsakene. Del bifftomatene i to rundt "ekvator", dryss med litt salt og pepper. Ta gjerne noe timian på toppen også. Mmmm! Skjær den siste cm av alle aspargesen og spray grønnsakene med olje. Sprayflaske for olje er helt genialt, så slipper du styret med å pensle. Grill tomatene til de er myke og gylne og aspargesen til de har fått noen flotte grillstriper. Det ser bra ut!

Dander tallerkenen til du er fornøyd og hell litt god olivenolje over entrecôten og dryss litt maldonsalt over. Det er så mye god smak i kjøttet at jeg dropper sausen.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken