Kamskjell og scampi med aioli

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Ingredienser:
8 kamskjell
12 scampi
2 eggeplommer (romtemperert)
2 dl solsikkeolje
1 ts dijonsennep
½ kinahvitløk
Salt og pepper
Litt solsikkeolje
1 ss smør
Gressløk

Her kan se hvordan man lager aiolien.

Fremgangsmåte:
Rens scampien for skall. Da slipper gjestene å gjøre det selv og risikere søl. Har du kokte scampi, trenger de bare å varmes i en ildfast form på 175 grader  i 7–8 min. Er de grå og ukokte, så trenger de nok dobbelt tid eller til de har fått en fin oransjefarge.
Skjær små ruter i kamskjellene. Sikkert litt jålete, men antar at da trekker de til seg mer smør og smak under steking. Varm opp olje i en stekepanne (sterk varme). Stek kamskjellene i ca. halvannet minutt til de har fått en gyllen og fin skorpe. Ta 1ss smør i panna og snu kamskjellene. Bruk en spiseskje til å spe smør over kamskjellene til de er ferdige, ca. halvannet minutt der også.
Anrett scampi og kamskjell, annenhver, på tallerken. Legg en spiseskje aioli ved siden av og pynt med litt frisk gressløk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken