Gå til sidens hovedinnhold

Karbonadeburger med polarbrød og ovnstekte poteter

Artikkelen er over 10 år gammel
Ingredienser:
800 gram karbonadedeig
1 egg
1 dl fløte, ev vann
1 kinahvitløk
Salt og pepper
4 store tomater
1 rødløk
16 skiver sylteagurk
16 skiver gulost
8 skiver skogsbacon
8 runde polarbrød/frørik
1 kg nypoteter
Hvitløkspepper
Piffi krydder/grillkrydder
olivenolje
maldonsalt

Fremgangsmåte:
La deigen få romtemperatur. Legg denne i en arbeidsbolle og tilsett egg, fløte, hvitløk, salt og pepper. Jobb dette sammen med en god sleiv. Mens dette setter seg så steker vi potetene. Vask potetene, del dem i båter og legg den i en stor ildfast form (du kan også bruke langpanne med aluminiumspapir). Hell over olje og dryss på etter egen smak med hvitløkspepper, grillkrydder og salt. Stek dette i ovnen på 200 grader i 35–40 min.

Pass på å blande potetene et par ganger underveis. ”Langtidsstek” baconet på svak varme. Da beholder de mer smak, i ca. 15 min på hver side.  Gjør klar alt tilbehøret, altså skjær opp tomater og løk i fine ringer, vask og del salaten, del sylteagurkene i tynne skiver og skjær osten i skiver om du ikke har ferdig oppskåret.
Så skal burgerne stekes. Har du en burgerpresser så blir det enkelt å forme dem. Dette bør være en gadget alle gutter har. Om du ikke har det så form dem med skje og hender. Legg dem klare på en fjøl og sett plata på høy varme. Bruk smør og når dette begynner å bli brunt, så legger du burgerne over.

Stek på høy varme i 4–5 min til de har fått fin skorpe og snu dem. Sett ned varmen og legg på ost og lokk. Dette skal stekes på nest lavest varme i ca. 10 min. Da blir de møre. Imens så putter du polarbrødene i ovnen til de blir lune. Da skal vel det meste blir klart samtidig. Dander tallerken med bunn av polarbrød, salat, sylteagurk, burger, tomat og rødløk. Sett gjerne lokket til brødet ved siden av, i tilfelle noen vil ha ketchup eller sennep. Server med potetene ved siden av. Fantastisk godt og faktisk sunt.

Kommentarer til denne saken