Ravioli med spinat og ricottaost i fløtesaus

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Ingredienser:
Pasta:
400 gram durumhvete
4 egg
2 ss olivenolje
Fyll:
1 boks ricotta ost
1 pose fersk spinat
100 gram parmesan
Salt og pepper
Fløtesaus med tilbehør:
1 rød paprika
1 squash
1 løk
1 ss smør eller margarin
2 ts hvetemel
2 dl fløte
2 ss crème fraîche
1 båt hvitløk 
Ssalt og pepper
Basilikum

Fremgangsmåte:
Ta all durumhveten og lag en stor smultring på kjøkkenbenken (eller på en stor fjøl).

Knekk egg i midten, og tilsett oljen. Bruk gaffelen og lag sirkler der du hele tiden får med litt mel som blander seg inn i det våte. Mot slutten kan du gjerne samle melet mot kjernen og bruke hendene til å kna. Jobb deigen til den akkurat ikke er seig lenger. La den hvile i 20 min. før du kjevler den ut til en lang og tynn løper (pølse) som overhodet mulig uten at den ”sliter”. Ca. 10 cm bredde. Du må sikkert kjevle ut i to eller tre omganger.

Bland spinaten med ricottaost, parmesan, salt og pepper i en bolle. Ta en teskje og legg fyllet midt på pølsa med ca. 5 cm mellomrom. Brett over pølsa, slik at fyllet blir dekket. Bruk en pastakutter og lag fine raviolier. Bruk en gaffel og trykk sammen deigen slik at fyllet ikke renner ut under kokingen. Lag hvit jevning med smør, mel og fløte. Tilsett litt hvitløk, salt og pepper, og la dette småkoke i 10 min.

Tilsett crème fraîche og så alle grønnsakene. La dette småkoke i noen få minutter. Imens kok pastaen al dente. Hvor lenge kommer an på tykkelsen på pastaen, men er den tynn så kok den i ca. 5–6 min. eller 8–10 om den er tykk. Pynt med litt basilikum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken