Tapas: Foccacia

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

6 dl vann
50 g gjær
3 ss olivenolje
1 ts salt
1 ss honning
ca.  1l hvetemel
1 ss pizzakrydder
rosmarin
urtesalt
7–8 soltørkede tomater
maldonsalt

Fremgangsmåte:
Ta mel, gjær (tørrgjær), salt, pizzakrydder, urtesalt (kan bruke andre urter og krydder du selv ønsker) i en kjøkkenmaskin og kjør dette sammen. Hell opp halvparten av vannet og mens dette kjører sper du forsiktig over honning og olivenolje. Så sper du resten av vannet. Det blir da en ganske bløt og seig konsistens.  Dekk med plast og la dette heve i ca. 30 min.

Finn fram en ildfast form/langpanne. Bruk bakepapir og legg over hele deigen. Ta gjerne en spiseskje og dypp den stadig i vann og fordel deigen ut i kantene. Det er mye lettere når vi fukter dette litt. Bruker du soltørkede tomater fra glass, så kutter du disse i små biter. Om du har de tørre, så kutt dem opp og legg dem i litt olje. Dryss disse over deigen etter den har hevet. Kutt opp frisk rosmarin og fordel litt over det hele. Bruk en gaffel og trykk tomater og urter litt ned i deigen og strø maldonsalt etter eget ønske over.

La deigen etterheve under plast i nye 30 min.
Stek nederst i ovnen på 200 grader i ca. 25 min og la den avkjøles litt før du skjærer i den.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken