Tapas: Kjøttboller i tomatsaus

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Ingredienser, kjøttboller:
200 g storfekjøttdeig
200 g lammekjøttdeig
1 egg
1 ts fersk hakket rød chili
1 liten bunt frisk koriander hakket
2 fedd hakket hvitløk
4 ss griljermel
Litt vann

Fremgangsmåte:
Tomatsausen lager vi for seg selv og kan tilsettes mot slutten av steketiden på kjøttbollene.

La kjøttet få romtemperatur før du setter i gang. Det blir mye mer smak med litt lam i kjøttbollene. Ta kjøttdeigen i en bolle. Tilsett egg, chili, koriander, hvitløk, griljermel og litt vann. Jobb dette sammen med solid sleiv. Bruk hendene til å rulle sammen små pingpong-baller (bruk gjerne hansker eller vask hendene godt i forkantpass på å ikke bruke såpe. Det kan gi en mindre god smak).

Stek dem på middels høy varme og rull dem rundt mens de stekes. Da beholder de formen og slipper å se ut som terninger. Jeg liker å steke dem i smør. Det setter god smak, men olje går fint. Når de gylne og fått fin stekefarge, så sett ned varmen til nest lavest. Da slipper de å bli tørre. Stek maks 10 min og hell over tomatsausen slik at dette kan trekke inn i kjøttbollene.

Ingredienser, tomatsaus:
2 bokser knust tomat
1 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk
2 stk. sjalottløk
 litt koriander
Balsamicoeddik
Olivenolje

Fremgangsmåte:
Sett stekepanne på middels varme og hell over litt olje. Legg oppi knuste tomater, tomatpuré (kan godt ta 2 ss), finhakket hvitløk, koriander og sjalottløk, og noen dråper balsamicoeddik, ca. 1 ts.

La dette trekke inn i hverandre og småkoke i 15 min. Blir det litt for tørt, så ta litt mer olje over.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken