Tiramisu

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Ingredienser:
1 pk. lady fingers-kjeks
300 gram mascarponeost
3 egg (eggehvite og plommer skilles)
100 gram sukker
3 dl kald espressokaffe
1 dl amaretto (kan sløyfes)
Mørk sjokolade til å raspe over.

Fremgangsmåte:
Bland kaffe og amaretto. Legg alle ladyfingers utover på fat og bruk en spiseskje til å spe kaffeblandingen over. Dette skal trekke inn, og det skal ikke være sprø kjeks igjen, men pass på at du ikke dynker det inn. Da blir den rennende. Skill eggene og ta eggehviten i en mikser/kjøkkenmaskin. Eggeplommene tar du i en egen bolle sammen med sukkeret og mascorponeostenn. Visp dette sammen slik at osten blir myk.

Eggehviten pisker du til en blir helt fluffy, dvs. ikke noe rennende proteiner igjen. Vend dette i bollen med osten slik at du får en silkemyk krem.

Legg halvparten av ladyfingrene på serveringsfat og legg et lag med den silkemyke kremen over. Gjenta dette, altså de resterende ladyfingrene på kremen og et nytt lag med krem. Til slutt rasper du mørk sjokolade over. Jeg synes dette smaker bedre enn kakaostrø over. Voila og du har laget tiramisu «the Italian way».

Artikkeltags