Optimistisk Vegard Hansen foran møtet med serieleder Molde: – Tror vi er nærmere enn noen gang

Artikkelen er over 1 år gammel

Vegard Hansen gjør to endringer fra laget som sikret overtidsseieren mot Stabæk.

DEL

MOLDE: Olivier Occéan og Akeem Latifu er begge plassert på benken. Wiliam Sell kommer inn på høyreback, mens matchvinneren mot Stabæk Sondre Liseth dyttes inn som midtspiss. Vetle Dragsnes spiller venstrekant.

Dette er MIFs lag 4-3-3:

Mathias Eriksen Ranmark - Wiliam Sell, Quint Jansen, Sondre Solholm Johansen, Joackim Olsen Solberg - Stian Semb Aasmundsen, Christian Gauseth, Tonny Brochmann - Fredrik Brustad, Sondre Liseth, Vetle Dragsnes.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen opplever at laget har veldig lite å tape når de møter serieleder Molde borte søndag kveld.

– Samtidig opplever jeg at vi har en større sjanse til å få med oss ett eller annet fra Molde denne gangen, enn vi har gjort ved tidligere besøk. Da  har vi vel følt at vi har vært et stykke unna, mener Hansen.

Hansen begrunner det med at Mjøndalen er bedre forberedt og bedre rustet i 2019 enn ved tidligere besøk i Romsdalen.

Samtidig er han veldig rask til å påpeke at Molde har veldig mange gode spillere, de er gode når de får boltreplass, og de er flinke i kombinasjonsspillet på små områder.

– Vi må være kompakte, og så må vi våge å gjøre noe når vi får har ballen, sier Hansen.

GODT FORBEREDT: Mjøndalen har ikke vunnet i Molde siden 1975. Trener Vegard Hansen mener Mjøndalen har muligheten til å få med seg noe denne gangen.

GODT FORBEREDT: Mjøndalen har ikke vunnet i Molde siden 1975. Trener Vegard Hansen mener Mjøndalen har muligheten til å få med seg noe denne gangen.

Han har selvfølgelig studert alle Moldes kamper så langt, og har spesielt sett på hvordan lagene som har gjestet Aker Stadion denne sesongen har opptrådt. Og hvordan Molde har svart på det. Og motsatt, hvordan andre lag har gått til møtene med Molde på bortebane.

Hvordan det skal skje, vil han ikke si noe om i Drammens Tidende. Ei heller om han kommer til å gjøre endringer på laget som slo Stabæk 1–0 forrige serierunde.

– Før den siste treningen disponerer jeg alle spillerne som har vært med i det siste, er det lengste han vil strekke seg til å si.

Så langt har Molde slått Vålerenga (4-1), Rosenborg (3–0) og Stabæk (3–0) på hjemmebane.

Mjøndalen på sin side har besøkt Molde 13 ganger i moderne tid, og har kun vunnet én av kampene. Det var tilbake i 1975, nærmere bestemt 27. juli, da Mjøndalen vant 2–0 i Idrettsparken i Molde.

Bortsett fra det er det bare to uavgjorte kamper som kommer på Mjøndalens plusside etter bortekamper i Molde. De kom så langt tilbake som i 1982 og 1986. Da ble det 2–2 begge gangene.

I nær fortid vant Molde 3–1 på Aker Stadion da de møttes i eliteserien i 2015. I to cupkamper i 2013 og 2014 vant Molde henholdsvis 2–0 og 4–1.

Mjøndalen trener en økt på Consto Arena lørdag formiddag, før de flyr til Molde på ettermiddagen.

Kampstart søndag er 18.00.

Artikkeltags