(Romerikes Blad)

Det ropes. Hvines. Gråtes og les høyt. I ankomsthallen på Gardermoen sitter følelsene utenpå kroppen. Det er der trauste nordmenn står pent og veloppdragent i halvsirkel rundt skyvedørene som snart skal åpenbare deres kjære.

Når de sårt savnede så kommer ut og ser rundt seg med flakkende, forventningsfulle blikk, glemmes de oppmøttes selvbeherskelse og kutyme på et blunk og kroppen og følelsene overstyrer fornuften. Det er da Gardermoen plutselig forvandles til en Hollywood-film. En film hvor alt ender godt og man får hverandre igjen til slutt.

I sommer blir det rekordhøy trafikk på OSL. Opp mot 100.000 reiser til og fra hovedflyplassen hver dag. Her er historiene om ti av dem:

-Aaaaaaaaaah, Dainier!

Det spares ikke på følelsene når mamma Noreisy Salazar får øye på sønnen Dainier (31) som entrer landet fra Cuba via Amsterdam. Tante Sizaciela Salazar Martinez er minst like glad. Hun har ikke sett nevøen på tre år og får seg et realt dask på bakenden mens trioen omtrent ler seg i hjel.

– Vi har gledet oss slik til i dag og har sovet så dårlig i natt. Nå skal vi kose oss med biltur og å være ute i skog og mark. Og så skal vi gå på restaurant!

– Han vil alltid være min lille gutt, konstaterer mamma og kaster seg om sønnens hals nok en gang.

Lykken er ei kusine fra Canada

 

Liljer fra en mor

 

Den store kinareisen

 

Med seigmenn og smash

Åpenbaringen

 

Afrikaoverraskelsen

 

Som søstre

 

Hjelpepleiernes gjenforening

 

Hollywoodscenen

Høye passasjertall

Det som skiller denne sommeren fra andre på OSL er ifølge kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen er at det har vært jevnt høy trafikk fra slutten av juni og at den vil fortsette gjennom hele juli.

I dag for eksempel, er det forventet at 62.865 passasjerer vil reise til og fra Gardermoen.

Mandag førstkommende er tallet oppe i 91.566.

Fredag 16. juni var den store utfartsdagen i sommer. Da reiste over 100.000 mennesker til og fra Norges hovedflyplass.

Kilde: OSL