LIER: – Veldig beklagelig, sier Erlig Eri, som er daglig leder i Lier Eiendomsselskap KF, og ansvarlig for svømmehallen.

Han forteller at de fikk et strømbrudd i svømmehallen natt til søndag, og det gjorde at alt av pumper ble stående stille en stund.

LES OGSÅ: La ut melding om mannlige rørleggere i damedusjen – da rant de morsomme meldingene inn

Ble stengt

– Det gjorde at blandingen kom ut av balanse, og på et tidspunkt ble det målt for høye konsentrasjoner av klor, sier Eri. Svømmehallen ble da stengt, og kommunen arbeider nå for å få orden i klorblandingen igjen.

– Strømmen er nå tilbake, og vi tar målinger for å sikre at vi har den riktige blandingen før vi slipper folk inn i hallen igjen, sier Eri.

LES OGSÅ: Finn fram baderingen – nå åpner svømmehallen igjen

Uheldig

– Det er sånne driftsforstyrrelser som kan oppstå. Det er uheldig når mange barn får avlyst sitt svømmekurs, men folk må kunne være trygge på at når svømmehallen er åpen, så er det trygt å bade der.

Søndag klokken 12.05 er det ifølge Eri usikkert om svømmehallen åpner igjen senere på dagen.

Godt samarbeid

Sigrid Charlotte Tønsberg Rikardsen er leder i Lier Svømmeklubb. Hun sier mer enn 100 barn var påmeldt til svømmekurs, men at det nå er avlyst.

– Det er trist når sånt skjer, men vi kan jo ikke klandre kommunen. Vi har et godt samarbeid med dem, sier hun.

Kort tid før kl. 15.30 opplyser Astrid Kirkeåsen i Lier Eiendomsselskap at de nå har kontroll på situasjonen i svømmehallen, og at svømmeklubben har fått beskjed om at de kan kjøre svømmek u rset hvis de ønsker.