Holtefjell må reddes!

HOLTEFJELLVENN: Gry Mile Jakobsen, her på toppen av Surtvarden på Holtefjell, er bekymret for planene om bilvei på Holtefjell.

HOLTEFJELLVENN: Gry Mile Jakobsen, her på toppen av Surtvarden på Holtefjell, er bekymret for planene om bilvei på Holtefjell. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerNettopp hjemkommet fra noen ukers ferie ser jeg til min forskrekkes at det er planlagt bilvei fram mot Myresetra på Holtefjell. Er det noe som virkelig er mangelvare i norsk natur, er det skogområder av en viss størrelse uten skogsbilveier, kraftledninger, hyttefelt og store flatehogster.

Her er Holtefjell i en særstilling med så fantastisk natur tett inn på store befolkningskonsentrasjoner. Noe av «eksklusiviteten» til Øvre Eikers og Flesbergs perle er nettopp utilgjengeligheten, og dette må for all del også bevares for våre etterkommere.

La fremtidenes generasjoner få oppleve sus av villmark med bustete granlier, skrinne furuheier, surklete myrer, mørke daler og små, blinkende vann.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner på veiplaner

VIL DU HA DET BESTE MENINGSSTOFFET FRA DT RETT I INNBOKSEN? MELD DEG PÅ HER

Tankegangen om at en slik vei vil gjøre området mer tilgjengelig for folk flest er helt absurd. At Holtefjell har en slik «aura» rundt seg på Eiker skyldes denne utilgjengeligheten. Ja, så veldig utilgjengelig er det forresten heller ikke.

Turistforeningen har flere blåmerkede sommerløyper over Holtefjell, og kommunen preparerer milevis med skiløyper her på vinteren.

Ja, til sammen har sikkert flere tusen mennesker vært med på Holtefjellmarsjen opp gjennom årene også. Derfor er ikke tilrettelegging noe stort problem her.

Det området absolutt ikke trenger er en ny vei lenger inn i veiløse trakter. Argumentet om at en ny vei vil få folk med dårlig helse til å komme inn til flotte turområder slår i hjel seg selv.

Denne veien vil jo redusere opplevelsesverdien betraktelig for alle «Holtefjellvenner». Selv kan jeg bli rammet av sykdom, og i hvert fall alderdom, før eller siden. Skulle jeg da forlange å bli kjørt inn til vakre naturområder slik at jeg er med å forringe et naturområdets verdi for alle andre mennesker? For en grenseløs egoisme.

Det samme argumentet kan brukes om veibygging til toppen av Myrehogget, Høgevarde og Galdhøpiggen om du vil! Hvis grunneierne ikke forstår, så må myndighetene kunne kjenne sin besøkelsestid.

La oss slå ring om Holtefjell!

LES OGSÅ: – Fylkets natur blir ødelagt bit for bit

LES OGSÅ: – Fylkets natur blir ødelagt bit for bit Driver campingplass og «turistkontor»

Artikkeltags